Haberler

Vanlı İşçiler Ankara'ya Yürüyor

Kur aracılığıyla yaklaşık 3 yıl çalıştıktan sonra işten çıkartılan işçiler, Ankara’ya gitmek üzere başlattıkları yürüyüş kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı.

Kur aracılığıyla yaklaşık 3 yıl çalıştıktan sonra işten çıkartılan işçiler, Ankara'ya gitmek üzere başlattıkları yürüyüş kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesine ulaştı.

Van'dan yola çıkan yaklaşık 120 kişilik işçi grubu, ulaştıkları Tatvan ilçesinde basın açıklaması yaparak konuya duyarlılık çağrısında bulundular. Van'dan yürüyerek Bitlis'in Tatvan ilçesine ulaşıp, Yaşam Alışveriş Merkezi önünde grup adına konuşma yapan işçi sözcüsü Ethem Altın, 120 işçiyle Van'dan yola çıktıklarını, başka grupların da kendilerine katılacağını ve 400-500 kişilik bir grup olarak Ankara'ya ulaşıp sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi. Mağdur olduklarını belirten Altın, "Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızın ceplerinde neredeyse bir ekmek bile alacak kadar paraları yoktur. İnşallah yol güzergahımızdaki vatandaşlar bizlere misafirperverliklerini gösterirler ve kazasız belasız Ankara'ya ulaşmak nasip olur. Bizi takip eden sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, oda başkanları ve siyasi partiler de var. Ankara'ya gidip bu mağduriyetimizi bir kez de orada dile getireceğiz. 3 yıldan beri bize verilen sözler ve vaatler vardı. Bunu tekrar hatırlatmak amacıyla orada dile getireceğiz. Eğer bizim sorunumuza çare bulunursa tabi ki saygıyla karşılarız. Eğer bu taleplerimiz yerine getirilmediği taktirde, orada dış konsolosluklara baş vuracağız. O da olmadıysa birer litre benzin alacağız ve toplu katliam olacak" dedi.

Kalıcı ve daimi bir iş istediklerini söyleyen Ahmet Demirkol ise, "3 yıldır Van'da çalışıyorum, 7 bin 286 arkadaşla Van'da işe alındık ve tüm kurumların tüm eziyetlerini bizler çektik. Devlet ve hükümet bize iş imkanı sağlayabilir. Bu konu için Ankara'ya gidiyoruz. Yolculuğumuz şu an Tatvan'da devam ediyor. Herkesten Allah rızası için duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Olaysız geçen basın açıklaması sonrası depremzede grup yürüyerek Muş'a doğru yollarına devam etti. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tatvan Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title