Haberler

Vanlı Gazeteciler Beyşehir'de

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü ile Türkiye’nin 3’üncü büyük ve en büyük doğal tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü çevresinde görev yapan gazeteciler Konya’nın Beyşehir ilçesinde buluştu.

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü ile Türkiye'nin 3'üncü büyük ve en büyük doğal tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü çevresinde görev yapan gazeteciler Konya'nın Beyşehir ilçesinde buluştu. Vanlı, Konyalı ve Beyşehirli gazeteciler, 'Van ve Beyşehir denizi kardeşliği'ni ilan ettiler.

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin müşterek olarak düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün de (BYEGM) destek verdiği 3 gün süreli "gazeteci değişim programı" çerçevesinde Konya'ya gelen Van'da görev yapan gazeteciler, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti. Beyşehir Belediyesi, organize ettiği programla, Van'dan gelen gazetecileri Beyşehir'de misafir etti, bölgenin tarihi mekanlarını tanıttı. Beyşehir'de ilk olarak tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret eden konuk gazetecilere, caminin imam hatibi İsmail Efe tarafından mekanın tarihçesi hakkında bilgiler verildi. Konuk gazeteciler daha sonra tarihi Eflatunpınar Anıt ve Havuzu'nu ziyaret etti, ardından Beyşehir Gölü üzerinde düzenlenen yat turuna katıldı. Beyşehir'de uzun yıllar önce kullanılan eski eşyaların sergilendiği ve satışının yapıldığı bir mekanı da ziyaret eden konuk gazeteciler onuruna Beyşehir Belediyesi göl kenarında bir de yemek verdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yemek programında yaptığı konuşmada, organizeye destek vererek Vanlı gazetecileri Beyşehir'de misafir etmek suretiyle yörenin tanıtımına katkıda bulunan Belediye Başkanı Murat Özaltun'a Konyalı basın mensupları olarak teşekkür ettiklerini belirtti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, konuşmasında, Beyşehir Gölü'ne artık göl değil, Beyşehir denizi demeye başladıklarını ifade ederek, "Onlar da Van denizi diyorlar. Dolayısıyla ben çıtayı yükseltiyorum. Van Denizi ve Beyşehir Denizi kardeşliği diyorum. İnşallah bu kardeşliğimiz uzun sürsün, birlikteliğimizi beraberliğimizi Allah'ım bozmasın. Bu mutluluğumuz sürekli olsun" dedi.

Beyşehir'in denizi olarak nitelendirdikleri göl üzerinde bugüne kadar yaptıkları bazı sosyal aktiviteler yaptıklarını vurgulayan Özaltun, konuşmasında şöyle devam etti: "Nasıl Van denizindeki ejderha buraya geldiyse, bizim de çeşitli sosyal faaliyetlerimiz oldu gölle alakalı. Biliyorsunuz denizlerde uygulanan 'Vira bismillah' isimli programları balık avı sezonunun açılışlarında Beyşehir denizinde de uygulamaya başladık. Yine, burada öğrencilerimizle birlikte Beyşehir denizine öğrencilerimizle birlikte kapalı su sızdırmaz kaplarda Beyşehir ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini içeren geleceğe dair mektuplar bıraktık. İnşallah bundan sonra gerek bizler de Van denizinde bu geleceğe dair mektupları bırakalım ve Van'daki çocuklarımızın da gelecekle alakalı düşüncelerini Beyşehir denizine bırakalım. Bu noktada da Gazeteciler Cemiyetimizi aynı bugünkü gibi bir sonraki yıllarda da Beyşehir'de biz misafir etmeyi çok arzu ederiz, başımızın üzerinde yeriniz var, gerek Van'dan olsun, gerek Türkiye'nin, gerekse dünyanın çeşitli yerlerinden Beyşehir'e gelmek isteyen insanlara kapımız sonuna kadar açık. Zira, Beyşehir'in tarihi, kültürü, coğrafyası çok güzel ve zengin, çok köklü bir tarihi var. Biz Beyşehir'imizi Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için uğraşıyoruz ve buradan, şunu rica ediyorum siz değerli basın mensuplarından; gittiğiniz her yerde lütfen şunu söyleyin; hani Konya'nın bir sözü var ya 'gez dünyayı gör Konya'yı' diye, tabi görsünler; Konya'yı ama Beyşehir'i de görmedilerse dünyayı da görmemiş olmuyorlar bana göre. Bundan dolayı ömürlerinde bir defa da olsa, Beyşehir'i görsünler diyorum."

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen de, Vanlı gazetecileri Konya'da ve Beyşehir'de misafir eden Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Beyşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen ile Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı ile Basın Yayın Enformasyon Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan'a Beyşehir Gölü manzaralı birer duvar saati ve ilçeyle ilgili kültürel yayınlardan hediye etti.

Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar da, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen'e Beyşehir manzaralı bir tablo verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Murat Özaltun Van Gölü Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title