Haberler

Vanlı Çocuklardan Başkan Özgüven'e Barış Sözü

Dikili Belediyesi tarafından Dikili'de konuk edilen ve geçen gün çevre belediye başkanları ile Midillili konukların ziyaret ettiği Vanlı depremzede çocuklar 'Barış' sözü verdi.

Dikili Belediyesi tarafından Dikili'de konuk edilen ve geçen gün çevre belediye başkanları ile Midillili konukların ziyaret ettiği Vanlı depremzede çocuklar 'Barış' sözü verdi. Vanlı çocukları, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın ile Midilli'den Siniparksi (Ege'de Bir Arada Var Olma ve İletişim Derneği) üyeleri, Ege Barış ve İletişim Derneği üyeleri de Vanlı depremzede çocukları ziyaret etti.

Vanlı çocuklardan Suzan gelen misafirlere konuk edilmeleri ile ilgili yaptığı konuşmada "Sayın misafirlerimiz, hepimizin adına hepinize merhaba. Sizler Yunanlı dostlarımız olarak bizim için buraya kadar geldiniz. Bize ve kardeşliğe verdiğiniz önemi gösterdiniz. Burada Birlik Dayanışma Grubu ve Dikili Belediyesi'nin bizim için hazırladığı güzel bir tatil geçirmekteyiz. Deniz, atölyeler, etkinlikler her şey bizim için. Ömrümüz boyunca bu tatili unutmayacağız. Osman amca bir gazeteciye 'Barışı çocuklar kuracak' demiş. Emin olsun ve ona sözümüz olsun Barışı biz kuracağız"dedi.

Vanlı çocukların konuşması karşısında mutluluğunu dile getiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Onlar depremde zarar görmüş çocuklarımız. Bir nebzede olsa onlara moral verebiliyorsak ne mutlu bize. Çocuğumuzun yaptığı konuşmada 'barış'ı ön plana çıkarması hepimizi çok mutlu etti. Her fırsatta barıştan kimseye zarar gelmeyeceğini ancak savaştan herkese zarar geleceğini söylüyoruz. Onlarında bu duygularla tatillerini sürdürmeleri gerçekten çok önemli. Daha önce de söylediğim gibi 'barış'a çocuklardan başlamalıyız. Burada bu kadar çocukla bile bu mesajın verilmesinin zor olmadığını, barış ile her şeyin üstesinden gelinebileceğini gösteriyoruz" dedi.

Daha sonra Dikili Kadın Dayanışma Merkezindeki Vanlı depremzede çocuklarla yapılan kahvaltıdan sonra gelen konuklar çocuklara hediyeler dağıttı. Çocuklar da gelen konuklara şarkılar söyleyip, halaylar çekti. Kamp hakkında bilgiler alan konuklar daha sonra Vanlı çocuklar ile birlikte İzmir Yenikapı Tiyatrosunun oynadığı 'Palto' isimli oyunu seyretti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Özgüven Bülent Tanık Çankaya Dikili Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title