Haberler

Van'da Bir Bankada Soyguncu Krizi: 500 Bin TL ve Helikopter İstedi

Güncelleme:

Van'da kamu bankasının girişimci ve iş adamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi'nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 3 kişiyi serbest bıraktı. Soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ, 9 saat sonra teslim oldu.

Van'da dün akşam saat 16.50 sıralarında bir bankada soygun ve rehine krizi yaşandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalışan 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ, dün kapanmasına yaklaşık 10 dakika kala Abdurrahman Gazi mahallesi Erçiş yolu üzerindeki bir bankaya pompalı tüfekle girdi. Bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube Başkanlığı da yapan Yolcudağ, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek tabancasını aldı ve soygun girişiminde bulundu. Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede aralarında özel harekât timlerinin de aralarında bulunduğu polisler, Van Ticaret Borsası'nın altındaki banka şubesinin çevresini kuşattı. Teslim olması için çağrı yapılan evli ve 3 çocuk babası Yolcudağ, bankadaki personel ve müşterileri rehin aldı. Soyguncu, saat 19.30 sıralarında biri hamile olan iki kadını serbest bıraktı. En az 5 kişiyi rehin tutan soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirildi.

500 BİN TL VE HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ, 500 bin lira ve kaçışı için bir helikopter istedi. Yolcudağ, 3 yıl önce ölen babasını tedavi ettirebilmek için yaklaşık 380 bin lira borçlandığını, bunu ödeyebilmek için soygun girişiminde bulunduğunu söyledi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ, talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit etti. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin olay yerine çağrılan bir yakınının çabalarına rağmen evli ve 3 çocuk babası olan Veysel Yolcudağ ikna edilemedi.

İlgili Haberler

GAZETECİLER TELEFONLA ULAŞTI

Gazeteciler, eylemi devam ettiren şahsa telefonla ulaştı. İddiaya göre Veysel Y. eylemi 3 yıl önce özel bir hastanede yanlış bir ameliyat sonucu vefat eden babası için yaptığını söyledi. Babasının 350 bin liralık hastane borcunun kendi üzerine kaldığını söyleyen Veysel Y., bunaldığını ve böyle bir eyleme karar verdiğini belirtti. Herşeyi göze aldığını söyleyen Veysel Y., bir helikopter istediğini ve helikopterin gelmemesi durumunda her şeyi yapabileceğini öne sürdü.

9 SAAT SONRA TESLİM OLDU

Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan kamu bankasına soygun amacıyla giren ve bankada bulunan kişileri rehin alan 3 çocuk babası 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ, ikna çabaları sonucu teslim oldu. Saat 16.50'de başlayan olay, gece saat 02.15'te bitti.

Olay yerine gelen bir avukat banka şubesine girerek yaklaşık yarım saat Yolcudağ'la görüştü. Bu görüşmenin ardından Yolcudağ ikna olunca Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan içeri girerek Yolcudağ'ı alarak şubeden dışarı çıkardı. Yolcudağ, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Bankada bulunan 5 rehinenin kurtulması üzerine dışarda bekleyen yakınları sevinç gözyaşları döktü.

Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan Veysel Yolcudağ'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN: 7 REHİNE YARA ALMADAN KURTULDU

Olayın ardından Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan açıklamalarda bulundu. Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi.

Rehinelerin hiçbir yara almadıklarını da belirten Karaaslan şöyle konuştu: "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum."

Gözaltına alınan Veysel Yolcudağ hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Veysel Yerlidağ tarafından serbest bırakılan 3 rehine ise olay yerindeki ambulansta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tuşba Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500

Yorumlar (2)

eai:

çok film seyderiyo demek ki

3
3
yanıtYanıtla
MıroMobil-IOS:

İçerde kimse borç istemez rahat rahat keyfine bak kardeş

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title