Haberler

Van ve Bitlis'te 23 Nisan Coşkusu

Van ve Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlikler ve renkli gösterilerle kutlandı.

Van ve Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlikler ve renkli gösterilerle kutlandı. Van'daki kutlamalar Yaşar Kemal parkında şenlik havasında kutlanırken, Bitlis'teki kutlamalar İsmail Eren Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Van ve Bitlis'te Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ile başladı. Van'daki etkinlikler daha sonra İskele Mahallesi'de bulunan Yaşar Kemal Parkı'nda sürdü. Parka gelen minikler burada doyasıya eğlendi. Rengarenk kıyafetleriyle parkı dolduran minikler burada uçurma uçurup çeşitli oyunlar sahneledi. Çeşitli okulların hazırladığı etkinlikler ise aileleri tarafından ilgiyle izlenirken "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" projesi kapsamında 900 bisiklet öğrencilere dağıtıldı.

Havaların soğuk olması nedeniyle Bitlis'te kutlamalar İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Kutlamalara Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Kurum amirleri öğrenciler ve veliler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz tarafından yapıldı. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Bütün çalışmalarının geleceğimiz diye adlandırdığımız çocuklarımız içindir" dedi.

Programda Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi' kapsamında Bitlis'e gönderilen 800 bisiklet de öğrenciler dağıtıldı. Gösteriler sırasında aileler çocuklarının gösterilerini cep telefonları kaydederken, öğrencilerin birbirinden renkli görüntüleri ilgiyle izledi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Demiröz 23 Nisan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title