Haberler

Van Sağlıkçılardan 'Savaş İstemiyoruz' Açıklaması

Sağlıkçılardan 'Savaş istemiyoruz' açıklaması Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN- Hakkari Tabip Odası ve Van- Hakkari- Bitlis Eczacılar Odası üyelirinin katılımı ile sağlıkçılar 'Savaşa Hayır' konulu basın açıklaması yaptı.

Sağlıkçılardan 'Savaş istemiyoruz' açıklaması

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN- Hakkari Tabip Odası ve Van- Hakkari- Bitlis Eczacılar Odası üyelirinin katılımı ile sağlıkçılar 'Savaşa Hayır' konulu basın açıklaması yaptı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi önünde Tabip Odası ve Van-Hakkari- Bitlis Eczacılar Odası'na bağlı sağlık çalışanları, son zamanlarda artan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ellerinde, 'Biz barış istiyoruz', 'Savaşa hayır' pankartları taşıyan sağlıkçılar adına basın açıklamasını okuyan Dr. Yusuf Can Mulamahmutoğlu, 3 yıldır süren çözüm sürecinin bitmesiyle yeniden başlayan çatışmalı ortamın sağlık çalışanlarını ve tüm toplumu kaygılandırdığını söyledi.

Her gün hayatını kaybeden ve yaralanan insanları görmenin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Mulamahmutoğlu, "Medyaya da yansıdığı gibi ambulanslara yönelik saldırılar sağlık görevlilerinin kaçırılması, ambulanstaki yaralılara saldırılması, güvenlik güçleri tarafından hekim arkadaşlarımızın silah zoruyla çatışma bölgesine götürülmek istenmesi biz sağlık çalışanlarında büyük bir psikolojik travma yaratmıştır. Bu nedenle sağlıkçılar kendilerini güvende hissetmemekte, hayatlarından endişe etmekte ve bu ağır travmadan dolayı işlerine odaklanmakta güçlük çekmektedirler. Bu çatışmalı ortam bölgedeki üniversitelerde uzmanlık eğitimi alan araştırma görevlileri ve tıp öğrencilerini eğitimini de olumsuz yönde etkileyecektir" dedi.

Yaşanan çatışmalı ortamın insanlar üzerinde travma yarattığına da şahit olduklarını söyleyen Dr. Mulamahmutoğlu, bu güvensizlik ortamın devam etmesi durumunda psikolojik ve sosyal travmaların insanlarda kapanması zor olan daha derin yaralar açacağını söyledi. Mulamahmutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barış içinde sağlıklı bir yaşam insan hakkıdır. Ülkemizde yaşayan insanlarında bu haktan yararlanmasını sağlamak, devletin en temel görevidir. Toplum sağlığını korumakla mükellef olan biz sağlık çalışanları barış ve güven ortamı sağlanmadan sağlıklı toplumun oluşamayacağını düşünüyor. Barış ve huzur içinde bir arada yaşamın biran önce yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Halkın huzur ve güven ortamı içinde yaşayabildiği çözüm sürecine yeniden başlamak için tarafların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve bu çatışmaların daha fazla hayata mal olmadan biran önce son bulmasını istiyoruz. Çatışmaların başladığı günlerden itibaren Türkiye'nin her yerinden ve özellikle bölgemizden barışa dair yapılan bu açıklamaların artık işe yaradığını duymak ve çatışmalı sürecin biran önce bittiğini görmek istiyoruz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title