Haberler

Van Persie kimdir ? Van Persie'nin en iyi golleri

Güncelleme:

Van Persie kimdir ? Van Persie'nin en iyi golleri ve dünyaca ünlü golcü futbolcunun biyografisi. Fenerbahçe, Nani transferinden sonra Robin van Persie'yi bekliyor. Hollandalı golcüyle ön protokol imzalandı.

Van Persie kimdir ? Van Persie'nin en iyi golleri ve dünyaca ünlü golcü futbolcunun biyografisi. Transferin flaş takımı Fenerbahçe şu ana kadar Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiano, Abdoulaye Ba'ya imza attırdı. Josef de Souza'yı imza için İstanbul'a getiren Sarı lacivertliler, Portekizli yıldız Nani'yi getirerek gövde gösterisi yapmıştı.

ÖN PROTOKOL İMZALANDI

Yönetim artık yeni golcüsünü bekliyor. Uzun süredir gündemde olan Robin van Persie ile anlaşma sağlandı. Geçtiğimiz hafta Hollandalı'nın menajeriyle İstanbul'da ön protokol imzalandı. Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Dirk Kuyt'ın da kilit rol oynadığı transferin Nani'nin imzasından sonra açıklanması bekleniyor. Robin van Persie ile yapılan anlaşma ise 4 yıllık olarak belirlendi.

YILDIRIM SÜRECE DAHİL OLDU TRANSFERİN ÖNÜ AÇILDI

Transferde ilk görüşmeleri sportif direktör Giuliano Terraneo yaparken, bu transferin yapılmasını çok isteyen Başkan Aziz Yıldırım'ın görüşmelerde bizzat sürece dahil olması transferin önünü açtı.

TARAFTARLA BULUŞACAK

Manchester United kulübünün yeni sezon planlamasında yer vermediği van Persie'nin bonservisinde kolaylık sağlamasıyla birlikte transfer çözüme kavuştu. Sarı lacivertliler önümüzdeki günlerde van Persie için de Şükrü Saracoglu Stadı'nda taraftara açık imza töreni düzenlemeyi planlıyor.

Robin Van Persie'nin kariyeri

Robin Van Persie (Felemenkçe söyleyişi: ['r?b?n v?m'p?rsi] ( dinle)) (d. 6 Ağustos 1983), kariyerini Premier League ekibi Manchester United takımında sürdürmekte olan Hollandalı millî futbolcu. Van Persie asıl mevkisi olan santraforda oynamakla birlikte sağ sol kanatlar ve forvet arkasında da oynayabilmektedir. Onun oyun stili ve yetenekleri Hollandalı efsane futbolcu Marco van Basten'e benzetilmektedir. 7 Haziran 2013 tarihinde van Persie, Hollanda Milli Futbol Takımı'nın kaptanı olarak atanmıştır.

İki sanatçı anne ve babanın oğlu olarak dünyaya gelen Robin van Persie ailesi gibi sanata teşvik edilse de o futbol oynamaya karar verdi. Gençlik takımlarındaki kariyerine Excelsior Rotterdam takımında başladı. Excelsior Rotterdam'dan sonra Feyenoord'un alt yapısına transfer edildi. Van Persie daha sonra Feyenoord'a a takıma yükseldi. Takımı ile birlikte 2003 yılında UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısı gösterdi.2004 yılında 2,75 milyon sterline Premier League ekiplerinden Arsenal FC'e Dennis Bergkamp'ın boşluğunu doldurmak için transfer oldu. Arsenal ile ilk sezonunda Community Shield ve 2005 FA Kupası'nı kazandı. 2006 yılında Yılın Rotterdamlı Sporcusu ödülünü kazandı. Van Persie dahada geçirdiği 8 yıllık Arsenal kariyerinde başka önemli kupa kazanamadı fakat burada 3 kez Premier League Ayın Oyuncusu seçilme başarısı göstermesinin yanında 2011-12 sezonunda attığı 30 golle Premier League gol kralı olma sevinci yaşadı. Arsenal FC'de kendi adına iyi geçen bir kariyerin ardından 2012-13 sezonu başında 24 milyon £ karşılığında Manchester United FC takımına transfer olmuştur. Hollanda'lı futbolcu 2012 yılında The Guardian gazetesi tarafından yapılan seçmede Dünyanın en iyi 100 futbolcusu içinde 7. sırada yer almıştır.

Robin van Persie Hollanda Millî Takımı'nın U-18 ve U-21 takımlarının bir parçası olmuştur. Millî takımdaki ilk maçına 2005 yılında Romanya ile oynanılan dostluk maçında çıktı. Bir ay sonra Finlandiya'ya karşı 4-0 kazandıkları maçta ilk millî takım golünü attı. 2006 FIFA Dünya Kupası, UEFA Euro 2008, 2010 FIFA Dünya Kupası ve UEFA Euro 2012 turnuvalarında mücadele eden Hollanda millî takımının bir parçasıydı. Özellikle 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda'yla yaşadığı final heyecanıyla millî takım kariyerindeki en büyük başarısını elde etmiştir. Hollandalı yıldız millî takımıyla çıktığı bu uluslararası turnuvalarda 18 maçta forma giyip 5 gol atmayı başarmıştır. Van Persie şu ana kadar Hollanda milli takımıyla çıktığı 79 maçta 41 gol atmıştır ve Hollanda futbolunun en golcü ismi olarak tarihe adını yazdırmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Robin Van Persie Fenerbahçe Luis Nani Hollanda Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title