Haberler

Van - Kamalak, Van'da 'Kardeşlik Buluşması' Toplantısına Katıldı -1

Kamalak, Van'da 'Kardeşlik Buluşması' toplantısına katıldı Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz buraya 'beyaz Toros'larla gelmedik.

Kamalak, Van'da 'Kardeşlik Buluşması' toplantısına katıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz buraya 'beyaz Toros'larla gelmedik. Güllerle, çiçeklerle, kardeş kavgasına son vermeye geldik. Kırılan gönülleri onarmak, kardeşliğimizi güçlendirmek için sevgi dolu yüreklerle geldik. Türkiye'yi yeniden barış yurdu yapmak için geldik" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve 81 ilden 81 milletvekili adayı, Van'da buluştu. Kamalak ilk olarak, dün akşam vefat eden Van'ın sevilen isimlerinden ve Van'ın ilk gazetecisi olan Yalçın Kitapçı'nın cenazesine katılarak aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kamalak daha sonra partisinin Elit World Otel'de düzenlediği 'Kardeşlik Buluşması'na 81 ilin birer adaylarının katıldığı toplantıya katıldı. Kürtler ile Türklerin et ve tırnak gibi olduğunu belirten Kamalak, "1071 zaferinde Türküyle, Kürdüyle Malzgirt'te beraberdik. 1187 de büyük komutan Selahattin Eyyübi Kudüsü zulmün ve düşmanın elinde kurtarırken Kürt, Türk beraberdik. Şimdi Kudüs kan ağlarken, aslında Kürdün de, Türkün de Kudüs ile beraber ağlaması lazım. Şehitler diyarı bu güzel illerimizde kardeş kavgasına lüzum yok. İslam alemi de birbirinin kanını dökmek suretiyle kan ağlıyor. Aklımızı başımızı toplamamız lazım. Türk, Kürt olmanın bir önemi varmıdır? Önemli olan Müslüman olmasıdır" dedi.

BİZ BURAYA BEYAZ TOROSLARLA GELMEDİK

Kardeşlik için Van'da olduklarını söyleyen Kamalak, "Biz buraya beyaz toroslarla gelmedik. Güllerle, çiçeklerle kardeşlik kavgasına son vermeye geldik. Kırılan gönülleri onarmak, kardeşliğimizi güçlendirmek için sevgi dolu yüreklerle geldik. Türkiye'yi yeniden barış yurdu yapmak için geldik. Ezilen gönülleri tamir için İslam ümmetini Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Acemiyle ve Zazasıyla parçalanmaya yüz tutan gönülleri tamir için geldik. 'Ayrıya, gayrıya yeter' demek için geldik ve 'yeter' diyoruz. Kardeş kavgası çıkararak ülkemizi bölmeye, kaynaklarımızı sömürmeye yeltenenlere 'durun artık' diyoruz ve durduracağız da inşallah. 'Silaha, teröre, kana ve gözyaşına yeter artık' demek için buradayız. Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz; Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Acemiyle ve Zazasıyla bir bütünüz. Bizler Rabbimin ifadesi ile kardeşleriz. Biz var olduğumuz sürece kardeşi kardeşe düşürmeye gücünüz yetmeyecek diyoruz. Biz bir olduğumuz sürece bu milleti bölmeye gücünüz yetmeyecektir. Buna izin vermeyeceğiz Allah'ın izni ile. Çünkü biz bu ülkenin harcının çimentosuyuz" dedi.

İktidara da seslenen Kamalak, "Bir kez daha iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Yüreğinde insanlık adına taşıyan herkese sesleniyoruz. Kürt sorunu ne şiddetle ne terörle nede asimilasyon politikası ile çözülemez. Mesele ancak ve ancak kardeşlik hukukuna dayalı bir ümmet bilinciyle Kuran ve sünnet çerçevesinde çözülür. Hayır diyenlere sesleniyoruz. 30 yıldan beri farklı yoldan yürüyüp farklı reçete uyguladınız. Ama hastalık sürekli arttı. Bir hasta ve bir doktor düşünün. 30 yıldan beri hastayı tedavi etmeye çalışıyor. ve hastalık sürekli artıyor. Bu durumda ya doktoru değiştireceksin yada metodu yada her ikisini" diye konuştu.

BARAJ SORUNU YOK

Bu seçimde baraj sıkınıtsının olmadığını söyleyen Kamalak, "Baraj diyorlar sıfır barajla gidiyoruz. Bu seçimlerde baraj sıfırdır. Ne oldu kanun mu değişti diyeceksiniz. Hayır anayasa değişti. Anayasada baraj diye bir kavram yok. Baraj kanundadır. Kanun anayasaya aykırı olamaz. Siz bölgenizden kaç milletvekili çıkaracak kadar oy verirseniz onları meclise taşımak bizim boynumuzun borcu olsun inşallah" diye konuştu.

SONLARI YAKLAŞIYOR

Kamalak İpek Medya grubuna yapılan operasyon ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Kamalak, "Tarihe baktığınızda her iktidar ömrünün sonuna doğru 3 özellik arz etmektedir. Bir yönetimde baskıyı, hukuk dışılığı artırmıştır. İki gösterişe, süse ve şatafata önem vermiştir. Üç baskı zulüm hat safhada olduğu için kendilerini denetleyecek bir güç bulunmadığından dolayıda gayri hukuki mal edinilmelerini arttırmıştır. Tarh bize bunu gösteriyor. Bugünde benzer bir durumla karşı karşıyayız. Demek ki sonlarının yaklaştığını hissediyorlar" dedi.

Kamalak, daha sonra partililerle birlikte esnafı dolaşarak karanfil dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
title