Haberler

Van'ın Yeni Valisi Göreve Başladı

Son imzalanan Valiler Kararnamesiyle Van Valiliğine atanan Aydın Nezih Doğan, göreve başladı

Son imzalanan Valiler Kararnamesiyle Van Valiliğine atanan Aydın Nezih Doğan, göreve başladı.

Valilik bahçesinde, Vali Vekili Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri tarafından karşılanan Doğan, kurum amirleriyle tek tek tokalaşarak, polis merasim mangasını selamladıktan sonra makamına geçti.

Türkiye'nin aziz bir köşesinden, başka bir aziz köşesine hizmet etmek için geldiğini belirten Doğan, kentte yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu ve bunların giderilmesi için hizmet vereceğini söyledi.

Kentte yaşanan depremin ardından normalleşme sürecinin devam ettiğini ve önceki Vali Münir Karaloğlu'nun bu konuda çok büyük gayretlerinin olduğuna işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

"Bizde onun bıraktığı yerden hizmete devam edeceğiz. Hizmet için tecrübe kafi gelmez. Uzun uzun yazıldı, çizildi. 'Yeni gelen vali şöyle tecrübeli, böyle tecrübeli' denildi. Onun için vurguluyorum. Tecrübe her şey değil. Aynı zamanda gönül ve çalışma arzusuna ihtiyaç var. Gönüllü olarak, çalışma arzusu içinde Van'a hizmet etmeye gayret edeceğiz. İnşallah Allah yardımcımız olur. Daha önce birkaç kez Van'a geldim.Vanla ilgili temel bilgilere sahibim."

Vali Doğan, gazetecilerin, "Van'a gelmeden önce, kentle ilgili bilgi aldınız mı?" sorusuna, mesleğin görerek ve yaşanarak öğrenilebileceği yanıtını verdi.

Doğan, şunları dile getirdi:

"Mesleğimiz epey ders verir insana. Arkadaşlarımız, vali vekilimiz ve daire müdürleri, bize notlar göndererek Van ve devam eden projelerle ilgili notlar ilettiler. Bunların hiçbiri bizzat karşılaşacağımız ve ondan öğreneceğimiz kadar önemli bilgiler değil. İş bizzat görmek, sorunları yaşamak lazım. O havayı teneffüs etmek lazım. O zaman belki sorunları içselleştirebilir ve çözümle ilgili paydaş oluruz." - Van

Kaynak: AA / Yerel

Nezih Doğan Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title