Haberler

Van'ın Kur'an ve Ezan Bülbülleri Erciş'te Yarıştı

Güncelleme:

Van ve ilçelerindeki liselerde 'Kur'an-ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan öğrenciler, Van birinciliği için Erciş'te yarıştı.

Van ve ilçeleri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında 'Kur'an-ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olanlar, bu kez Van birinciliği için Erciş'te yarıştı.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş İlçe Müftülüğü ile Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda Vanyolu Camii'nde yapılan yarışmaya 10 imam hatip liselerinden toplam 20 öğrenci katıldı. Jüri Başkanlığını Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'nın yaptığı yarışmada jüri üyeliklerine de imam hatip lisesi öğretmenleri kura ile seçildi. Ardından yarışmaya geçildi. Önce Kur'an-ı Kerimi yüzden okuyan 10 öğrenci yarıştı. Daha sonra ezanı güzel okuyan 10 öğrenci sırasıyla hünerlerini gösterdiler. Ercişlilerin büyük ilgi gösterdiği yarışma sonucu dereceye giren öğrenciler puan usulüyle belirlendi. Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'nda Birinciliği Van İpekyolu Saidi Nuri İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Çoban, İkinciliği Gevaş İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sefa Ersöz Akıncı, Üçüncülüğü ise Erciş İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Abdurrezzak Çelik kazandı. Ardından 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler belirlendi. Bu yarışmada ise birinciliği Van Anadolu İHL öğrencilerinden Muhammed Furkan Kulaz kazanırken, ikinciliği Van Mizancı Murat Anadolu İHL öğrencilerinden Nurullah Yumak, üçüncülüğü de Özalp İHL öğrencilerinden Oğuzhan Gümüşyay aldı. Kur'an ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren her ilk üç öğrenciye Cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonunda açıklamada bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, her iki yarışmada birinci gelen öğrencilerin Van ilini Türkiye seçmelerinde temsil edeceğini belirterek, "Van'ımız için güzel bir gelişmede Kuran'ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Geneli Finali Van'da yapılacak. Onun için biz de Van merkez ve ilçelerinde birinci olan bu öğrencilerimizin yarışmasını Erciş ilçemizde yaptık. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Yarışmaya Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van İl Milli Eğitim Din Öğrenimi Birimi Şube Müdürü Aşık Cemal Arvas, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Kara, Erciş Müftü Vekili Fuat Baran ile okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title