Haberler

Van'ın 100 Yıllık Değişimi

Urartu Krallığı'na uzun yıllar başkentlik yapan Van'ın, özellikle son yüz yılda yaşadığı değişim AA muhabiri tarafından görüntülendi Van Kalesi'nden eski Van şehrine, Bartholomeus Kilisesi'nden Akdamar Kilisesi'ne kadar tarihin her dönemine tanıklık eden yapıların eski ve yeni görüntüleri, uzun süren çalışma sonrası aynı karede bir araya getirildi.

ÖZKAN BİLGİN -  Urartu Krallığı'na uzun yıllar başkentlik yapan Van'ın, özellikle son yüz yılda yaşadığı değişim AA muhabiri tarafından görüntülendi.

Van Anıtlar Bölge Müdürlüğü arşivinde bulunan ve kentin yaklaşık 100 yıl önceki görüntülerini içeren fotoğraflar, tarih boyunca başta Urartu Krallığı olmak üzere çok sayıda medeniyete ve kültüre kucak açan kentin geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

Van Kalesi'nden eski Van şehrine, Bartholomeus Kilisesi'nden Akdamar Kilisesi'ne kadar tarihin her dönemine tanıklık eden yapıların eski ve yeni görüntüleri de AA muhabirinin uzun süren çalışması sonrası aynı karede bir araya getirildi.

Özellikle 1900'lü yıllarda çekilen fotoğrafta Van Kalesi'nin güney yamacına kurulu eski Van şehri ve üzüm bağları göze çarparken, aynı noktadan bugün çekilen fotoğrafta eski Van şehrinin yıkıntıları ile üzüm bağlarının yerine kurulan yeni Van şehri ve yüksek katlı yapılar görülüyor.

Akdamar Kilisesi ve Manastırı ile Bartholomeus Kilisesi'nin görüntüleri de yapılarda yaşanan tahribatı gösteriyor. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Akdamar Kilisesi Bartholomeos Van Kalesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title