Haberler

Van İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftasını Düzenlediği Panelle Start Verdi

VAN (İHA) – Van İl Müftülüğü tarafından organize edildiği "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği panel ile başlattı.

VAN (İHA) – Van İl Müftülüğü tarafından organize edildiği "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği panel ile başlattı.

Van'da bulunan özel bir otelde yapılan "Kutlu Doğum Haftası" paneline Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Abdullah Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Iğdır Tuzluca İlçesi imam hatiplerinden Metin Kılıç tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ahmet Gültekin'in okuduğu kasideden sonra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas açılış konuşması yaptı. Arvas, milletin İslam ile şereflendikten sonra 1300 yıldır Peygamber aşkıyla yanıp tutuştuğunu belirtti. Arvas, "Asker ocağına, Peygamber ocağı demişler. Çocukların adını Ahmet, Muhammet, Mustafa, Habip, kızlarının adına Ayşe, Fatma, Ümmi Gülsüm, Sümeyye koymuşlardır. ve tarih boyunca ecdadımız, Efendimiz'i A.S. her dönemde, her devirde şartlar ne olursa olsun istifade etmişler, mevlidini okumuşlar" dedi.

Arvas, Mevlana, Yunus Emre, Molla Heseni Ertuşi ve Mehmet Akif Ersoy'dan Peygamber'i öven şiir ve beyitlerden örnekler verdi. Arvas konuşmasına şöyle devam etti:

"Hepiniz bilirsiniz annelerimiz tandıra ekmeği vurduğu zaman ilk söylediği söz 'Allahüme Salli ala Seyiddina Muhammedin ve ala Ali Seyiddina Muhammed' değil miydi? Bunu hepiniz bilirsiniz. Bu sürekli Kutlu Doğum konusu din ve samimiyet. Bir Hadisi Şerif var: 'Din Samimiyettir.' Üç defa buyurdu Peygamber Efendimiz. Kime karşı samimiyet diye sorduklarında Efendimiz: önce Allah'a karşı, sonra Allah'ın kitabı olan Kur'an-a karşı, sonra Allah'ın Resulü Hz. Muhammed'e (S.A.S) karşı, sonra sizden olan idarecilere karşı, sonra bütün müminlere karşı samimi olmaktır".

Daha kürsüye çıkan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, "Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, bir temayla Kutlu Doğum Haftasını idrak etmemizi sağlıyor. İşin doğrusu her yıl bu törenlere katılan bir kardeşiniz olarak bulunan temanın o yılın ülke gerçekleriyle nasıl örtüştüğünü müşahede ediyoruz. Bu yıl ki temanın samimiyet olmuş olması hepimiz açısından sorgulanmaya değer bir temadır. Müslümanlar bu memlekette yaşayan her bir fert bu gün samimi bir imtihanla karşı karşıyadır. İşin doğrusu günlük hayatımızı yaşarken bizim inanç sistemimiz, inandığımız değerler bizi ne kadar kapsıyor, biz bu inandığımız değerlerle yaptığımız işleri nasıl üst, üste oturta biliyoruz. Bu konuda samimi miyiz? Şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Arvas, Vali Doğan'a bir demet gül takdim etti. Konuklara gül dağıtımından sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Gözütok başkanlığında panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sahip Beroje, YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Keskin ve Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü M.Fudayl Erkoç katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nimetullah Arvas Nezih Doğan Tuşba Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title