Haberler

Van, Hakkari, Bitlis'te Cumhuriyet Coşkusu

Van, Hakkari ve Bitlis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Van, Hakkari ve Bitlis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde düzenlenen törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, BDP'li Belediye Başkan Vekili Burhan Özevli'nin vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Tören, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Van Valisi İbrahim Taşyapan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında son günlerde Ortadoğu'daki toplumsal olaylara dikkat çekerek birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve al bayrağın gölgesinde yaşamanın şeref olduğunu belirten Vali Taşyapan, "Bugün Ortadoğu en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Bu sıkıntıları aşmak için askeri ve ekonomik olarak güçlü olmalıyız. Küçük farklılıkları bir kenara bırakarak ekonomik ve demokrasimizle büyümeliyiz. Türkiye'nin geleceği için hep beraber mücadele vermeliyiz" dedi.

HAKKARİ'de

Hakkari'de Valisi Yakup Canpolat'ın makamında kutlamaları kabul edilmesi ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Valilik önünde gerçekleştirildi. Törene; Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcııs Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Hakkari Cumhuriyet Başbavcısı Altuğ Kürşat şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali ve Garnizon Komutan Vekili öğrencilerin ve kurum amirlerinin bayramını kutladı. Öğrencilerin şiir okunmasının ardından yöresel kıyafet giyen folklor ekibinin halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.Programda konuşan Vali Canpolat, Cumhuriyetin kuruluşunun önemine değindi. Canbolat, "Cumhuriyet'in ilanının 92'inci yılında ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bireysel hak ve özgürlükler başta olmak üzere toplumsal ve ekonomik alanlarında gelişen, kendine güvenen uluslararası arenada söz sahibi olan ülkemizin bu gelişiminden şehrimiz de hak ettiği payı alacaktır. Birlikte, gönül birliğiyle çalışmayı sürdürmemiz halinde daha güçlü ve daha müneffer bir ülke haline gelmemiz halinde hiç bir engel duramayacaktır" dedi.

Valilik önündeki Cumhuriyet bayramı programı öğrencilerin tören geçidi ile son buldu.

BİTLİS'TE TÖRENLER SPOR SALONUNDA YAPILDI

Bitlis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı havanın yağışlı olması nedeniyle İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Tören ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Bitlis Valisi Ahmet Çınar tarafından yapıldı. Hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Program Bitlis Valisi Salih Altun Kurum amirleri ve öğrencilerle birlikte halay çekmesiyle sona erdi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title