Haberler

Van Gölü, Sukay Projesi ile cazibe merkezi olacak -

Van Gölü sahilindeki Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde hazırlanan Su Kayağı (Sukay) Projesi kapsamında yaptırılan tesis ile bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Van Gölü sahilindeki Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde hazırlanan Su Kayağı (Sukay) Projesi kapsamında yaptırılan tesis ile bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Van Gölü'nün geniş ve temiz sahillerinin bulunduğu Adilcevaz ilçesi, İl Özel İdaresince hazırlanarak uygulamaya konulan Sukay Projesi ile deniz turizminde cazibe merkezlerinden biri olmanın heyecanını yaşıyor.

Proje kapsamında 575 metre uzunluğunda kayak parkuru, 400 metrelik yüzer iskele dalga kıranı ile 170 metrekarelik tesisin açılış töreninde konuşan Vali Orhan Öztürk, Bitlis'in Antalya, Mersin ya da karadenizdeki bir sahil şehrinden geri kalmayan özellikleri olduğunu söyledi.

Van Gölü, yaylaları, kayağı, kaplıcası olan bölgede, birçok aktivitenin normalleşme sürecine bağlı olarak yaşanacağını kaydeden Öztürk, "Bölge yıllardır yanlış tanıtıldı. Buralarda adeta bir savaş var zannediliyor. Gelinmez, gidilmez, ulaşılmaz yerler olduğunu zannediyorlar. Böyle bir algı oluşmuş. Devlet olarak batıya yaptığımız yatırımların 3-5 mislini buraya yaptığımız halde bu imajı değiştirmeyi başaramadık. Demek ki yapmamız gereken başka şeyler var. Bölgenin cazibesini artıracak, merak edilecek özelliğini gündeme getirmek olduğunu, biz bu bölgede daha iyi görüyor ve hissediyoruz" dedi.

Yapılamaz denilen bir tesisi inşa ettiklerini vurgulayan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise insanların Van Gölü'nün sodalı suyunda böyle bir tesisin olmayacağını söylediğini ancak yüklenici firmanın sodalı suya dayanıklı üretim yaptığını söyledi.

Türkiye'de sadece 6 şehirde aynı tesisin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Kiler, "İlk defa Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu'da böyle bir tesis yapıldı. Adilcevaz gibi bir ilçede böyle bir tesisi açıyoruz. Demek ki isteyince oluyormuş. Bölge yıllardır terörle, huzursuzlukla anıldı. Elhamdülillah, Türkiye'de yedinci olan bu tesisi açıyoruz. Yaklaşık 3,5 milyon liralık kaynakla bu tesis yapıldı. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Açılışa, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Öztürk Adilcevaz Van Gölü Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title