Haberler

Van Gölü'ne Temizlikte Tam Not

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan son analizlerde, Türkiye'de girilebilecek suyu mükemmel 5 noktadan birinin Van Gölü'nün Yeşilsu bölgesi olduğu belirledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan son analizlerde, Türkiye'de girilebilecek suyu mükemmel 5 noktadan birinin Van Gölü'nün Yeşilsu bölgesi olduğu belirledi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü'nde sadece Yeşilsu bölgesinin değil, bakir kalan güney kısımlarının da suyunun mükemmel olduğu söyledi.

Yaz mevsimi ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar sahillere akın ederken, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan bir araştırmada Van Gölü suyu temizlik bakımından tam not aldı. Araştırmada Van Gölü'nün Yeşilsu kıyıları, İzmir'in Çeşme, Antalya'nın Muratpaşa, Mersin'in Anamur ve Samsun'un Bafra kıyılarıyla aynı kategoriye girerek girilebilecek mükemel sahiller arasında yerini aldı.

VAN İÇİN BÜYÜK BİR ZENGİNLİK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü'nün büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. Araştırılması halinde Van Gölü'nün güney kısımlarının sularının da mükemmel olduğunun ortaya çıkacağına dikkat çeken Doç. Dr. Alaeddinoğlu,"Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, yaptığı araştırmayla belirlediği 5 noktanın suyunda insan sağlığına zarar verecek hiçbir kirliliğin olmadağını ortaya koymuş. Diğer 4 nokta deniz sahili olurken, Van'daki ise göl sahili. Gerçekten Van Gölü'nün koyları ve kumsalları Ege sahilleriyle yarışacak durumdadır. Bu tür suyu temiz bölgeler Türkiye'de sınırlıdır. Ancak eğer kapsamlı bir araştırma yapılırsa Van Gölü'nün özellikle güney kısımlarının da sularının mükemmel olduğu görülecektir. Çünkü bu bölgelere karadan ulaşım olmadığı gibi kumsalları da okyanus sahillerinde görülen kumsallarla aynı özellikleri taşıyor. Bu yüzden doğayı seven ve iyi bir tatil yapmak isteyenleri buraya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Alaeddinoğlu Sağlık Bakanlığı Van Gölü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title