Haberler

Van Gölü Çevresinde Afet Kodu Düşürülüyor

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van Gölü çevresindeki Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde "Afete Maruz Bölge Kodu"nu düşürerek, sahil hattındaki imar sorununu çözeceklerini belirtti.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van Gölü çevresindeki Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde "Afete Maruz Bölge Kodu"nu düşürerek, sahil hattındaki imar sorununu çözeceklerini belirtti.

Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, 1988-1994 yılları arasında Van Gölü'nde su seviyesinin yükselmesinden dolayı, Bakanlar Kurulu'nun 8.6.1995 tarih ve 6925 sayılı kararıyla Van Gölü çevresindeki bin 655 metre kodu altında kalan sahanın "Afete Maruz Bölge" ilan edildiğini anımsattı.

Kod sorunundan dolayı bu bölgede yapılaşmaya izin verilmediğini, yapılan binalara da ruhsat verilemediğini anımsatan Kiler, şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımız bu durumdan büyük mağduriyet yaşadı. Bu mağduriyetleri göz önüne alarak uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşüyorduk. Bakanlıkların yaptığı ortak çalışmalar ve uzun süren ölçümler sonucu bin 655 metre olan afet kodunun, bin 653 metreye indirilmesine karar verildi. Kararın yürürlüğe girmesi için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyacımız var. En kısa sürede Bakanlar Kurulu kararını çıkararak, afet kodunu düşüreceğiz. Bizim için önemli ve en zor olan süreç, ölçümlerin yapılması ve kodun düşürülmesine karar verilmesiydi. Çalışmalarda istediğimiz sonucu aldık."

Afete Maruz Bölge Kodu'nun düşürülmesiyle başta Tatvan olmak üzere, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinin yıllar sonra rahat bir nefes alacağını bildiren Kiler, Bitlis'in en güzel yerlerinin Van Gölü sahilleri olduğunu ve buradaki mevcut yapıların imar sorununun çözüleceğini dile getirdi.

Yeni yapılanmaların da önünün açılacağını ve ilçelerin en güzel yerlerindeki imar sıkıntısının ortadan kalkacağını vurgulayan Kiler, "Bu kararla Tatvan'ın ve Van Gölü'nün çehresi değişecek. Sahil hattıyla ilgili en büyük sorunu çözeceğiz. Kararın başta ilçelerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Van Gölü Tatvan Bitlis Kiler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title