Haberler

Van Ekonomist Dergisinin Düzenlediği Programa Katılan İş Adamları Sanayi Bölgesini Gezdi

Van’da Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen ‘1.Van Ekonomi Formu’ programa katılanlar kahvaltıda bir araya geldi.

Van'da Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen '1.Van Ekonomi Formu' programa katılanlar kahvaltıda bir araya geldi.

Programın ikinci gününde ise heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) binasında bulunan "Bak Hele Bak Yusuf Konak" isimli kahvaltı salonunda Van kahvaltısı yaptı. Kahvaltıdan sonra program çerçevesinde Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyarette bulundular. Burada Van OSBölgesi Yönetim Kurulu Başkanıyla birlikte Van Mermer ve granit fabrikası (VAN-MER), Van Sağlam Oluklu Mukavva fabrikası ve Esvan fabrikalarını ziyaret ettiler. Burada konuşan Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van ekonomi formu olarak iki gündür burada olduklarını ifade ederek, "Mersin'den, İstanbul'dan ve İzmir'den çok değerli iş adamları var. Buradan Vanlı hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Tabi ki Van'dan çıkmış çok değerli iş adamlarımız var. Hepsinin akrabaları Van'da var. Erzincanlı bir iş adamımız Türkmenistan'daki fabrikasını buraya taşıyorsa, İstanbul'da, İzmir'de ve Ankara'da bulunan zengin iş adamları Vanlı arkadaşlarımızda bir an önce buraya gelip bu Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

İstanbul'dan gelen Van İş Adamları Derneği Başkanı Fatih Hatunoğlu, "Van İş Adamları Derneği olarak, iki günlük programı çok olumlu buluyoruz. Biz 20 kişilik yönetim kurulu olarak buraya katıldık. Gerçekten Van Ekonomist Dergisi'ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Van ekonomi formunun inşallah bundan sonraki süreçte de devam etmesini istiyoruz. Bunun bir ilk olması ve buraya gelmemiz gördüklerimiz aldığımız bilgiler bizi heyecanlandırdı. Doğal olarak zaten bizim duygu ve düşüncelerimiz bu yöndeydi. ve inşallah Türkiye'nin dört bir yanından iş adamlarını buraya toplamak kaydıyla burada ki çalışmaları yapılanları ve Van'ın ekonomisini güçlendirme noktasında diğer iş adamlarımızın da buraya katkı sağlayacaklarını düşünüyorum" şeklinde ifade etti.

Van Ekonomist Dergisi'nin organize ettiği, 1. Van Ekonomi Forumu katılımcılara daha sonra Van'dan ayrıldılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi İstanbul Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title