Haberler

Van Depreminin 5. Yıldönümü

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Soğanda, 23 Ekim 2011 Van depreminin 5. yıldönümünde yayımladığı mesajında, "İlimizde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin 5. yılını geride bırakmaktayız. 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde yaşamını yitiren 644 vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilerken, bir daha aynı acıların yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. O süre zarfında Türkiye'nin dört bir yanından adeta bir sel olup Van'a yardım eli gönderen veya duaları ile bizlerin yanında olan tüm Türkiye'ye yeniden teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Hatırlanacağı üzere depremin ilk günlerinde Van halkımız, 'Van kendisine ancak uzun yıllar sonra gelir' ifadelerini kullanıyordu. Neredeyse herkes umutlarını kaybetmiş durumdaydı. Yine hatırlanacağı üzere; depremden 3 saat sonra Van'a gelerek yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kabinesinin tamamı, depremzede vatandaşlarımızın yanlarında olarak sıkıntılarının giderilmesi yönünde çalışmalar gösterdi. Dönemin Başbakan Yardımcısı, mevcut Van Milletvekilimiz Beşir Atalay da ilde koordinatör görevi üstlenerek bir yıl boyunca halkımızın yanında olmuştur. Acil ihtiyaç olarak çadır ve gıda eksikliklerin giderilmesi ile beraber birkaç gün içerisinde konteyner ve akabinde bir yıl içerisinde kalıcı konutlar inşa edilmiştir. Sadece Van depreminde hükümetimiz ilimize eski para ile 5,5 katrilyon yatırım ve harcama yapmıştır. Van merkezde 31, Erciş'te 4 konteyner kentte 175 bin vatandaşımızın yerleşmesini sağladık. Afetzedeleri bir an evvel kalıcı konutlarına yerleştirmek için depremin 39. gününde konutların temelini atarak toplam 17 bin 489 konutu, sosyal donatısı ile birlikte 300 günde vatandaşlara teslim ettik. Daha sonra yapılan konutlarla toplamda 30 bin konut ilimizde deprem sonrası inşa edilmiştir. Hasar gören okullarımız yıktırılarak yerine Osmanlı saraylarını aratmayan okul binaları hizmete sunulmuştur. Daha sonra hükümetimiz tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası çıkartılmış, Van ilimizde bu yasa kapsamına alınmıştır. Bu yasa çerçevesinde hasar gören binaların yeniden yapılmasına başlanmıştır. Bu süreçte belediyelerinde üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hükümetimizin depremi hizmet ve yatırım fırsatına çevirerek o süreçte Van'a yaptığı yatırımları saymakla bitiremeyeceğimizi kadirşinas halkımız çok iyi bilmektedir. Yaşanan depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyor, aynı acılarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zahir Soğanda AK Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title