Haberler

Van Depreminin 3. Yılı

AFAD Ankara Arama Kurtarma Birliği ekipleri, vatandaşları afetler konusunda bilinçlendirmek amacıyla Kızılay'da deprem tatbikatı yaptı Ekipler, senaryo gereği, yaklaşık 40 metre yükseklikte mahsur kalan yaralıları güvenli şekilde indirerek, tedavilerini sağladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Ankara Arama Kurtarma Birliği ekipleri, Van depreminde yaşamını yitirenleri anmak ve vatandaşları afetler konusunda bilinçlendirmek amacıyla tatbikat yaptı.

Kızılay AVM önünde yapılan tatbikata, AFAD'dan 40 kişilik ekip ile arama kurtarma köpeği "Oscar" katıldı. Tatbikatta, senaryo gereği, depremde merdiven boşluğu çöken binanın üst katında mahsur kalan yaralılar kurtarıldı.

Yaklaşık 40 metre yükseklikteki binaya halatlarla çıkan ekipler, yaralıları sedye ve halatlar yardımıyla güvenli şekilde tahliye etti. Yaralılar, daha sonra ambulansa taşındı.

Tatbikatı, çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Öte yandan AFAD'ın afetlere hazırlık kültürü ve doğru davranış şekillerinin toplumda yerleşmesi için eğitim ve bilinçlendirme projesi  "Afete Hazır Türkiye Kampanyası" kapsamında hazırlanan eğitici dokümanlar da vatandaşlara dağıtıldı.

Ankaralılar, AFAD Arama Kurtarma Aracı ile içerisindeki ekipmanları da inceleme imkanı buldu.

Öte yandan, AFAD, "afetin sıfırıncı dakikası"nda ilgili tüm kurum ve kuruluşların harekete geçmesi için Türkiye Afet Müdahale Planı'nı da hayata geçiriyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title