Haberler

Van'dan Muğla'ya Gönül Köprüsü Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit yakınları genel

Muğla Vali Vekili Gürhan, konuşması

Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, konuşması

- Muğla Valiliğince koordine edilen proje kapsamında Van'dan Muğla'ya getirilen şehit yakınları ve gaziler, Menteşe ilçesindeki şehit yakınlarıyla bir araya geldi

Muğla Vali Vekili Gürhan:

"Bir takım ayrımcı güçler, terör örgütleri bizi içten içe bölmeye çalışmaktadırlar. Tarihi sürece baktığımız zaman, ne zaman bu tür hareketler başlamışsa Türk ulusu onları her zaman imha etmiştir. Bunların sonu da farklı olmayacaktır"

Muğla Valiliğinin koordinesinde "Van'dan Muğla'ya Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Muğla'ya getirilen şehit yakınları ve gaziler, Menteşe ilçesindeki şehit yakınları ile buluştu.Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, Van'dan gelen şehit yakını ve gazileri, Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş ve şehit aileleri karşıladı.

Şehit yakınları ve gazilerin tanıştığı ve sohbet ettiği programda, şehit babası Mehmet Yılmaz tarafından Van'dan gelenler için yazılan "Merhaba Dostlar" isimli şiirin okunması sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet Yılmaz, Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki'ye şehitler için yazılan şiir kitabını hediye etti.

Muğla Vali Vekili Gürhan, programda yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin devlete ve millete emanet olduğunu dile getirdi. Vatan evlatlarının Türk milletinin birlik ve beraberliği, ülkenin huzuru için şehit olduklarını belirten Gürhan, şöyle konuştu: "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, misak-ı milli ile Türk ulusunun sınırlarını çizmiştir. Bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bir takım ayrımcı güçler, terör örgütleri bizi içten içe bölmeye çalışmaktadırlar. Tarihi sürece baktığımız zaman, ne zaman bu tür hareketler başlamışsa Türk ulusu onları her zaman imha etmiştir. Bunların sonu da farklı olmayacaktır. Biz ulus olarak doğudan batıya, güneyden kuzeye birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türk ulusunun bölünmesi, parçalanması asla mümkün olmayacaktır. Van, tarihi süreç içinde çok şehit vermiş illerimizden birisidir."Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da Van'dan gelen şehit ailelerini Muğla'da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

"Dinimiz, kitabımız, bayrağımız bir"

Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Baki de Muğla'daki şehit yakınları ile bir arada bulunmaktan ve onlarla tanışmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, "Kürdüz. Dinimiz bir, bayrağımız bir, toprağımız bir, kitabımız bir olduğu için buradayız. Türk'ü ile Kürt'ü ile hepimiz kardeşiz. Dinimiz bir, kitabımız bir, bayrağımız bir. Hepimiz şehit ailesi ve yakınıyız. Vatan bölünmez, buna kimsenin gücü yetmez." dedi.Baki, Muğla'daki şehit yakınları ve gazi ailelerini Van'a davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Baki Menteşe Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
title