Haberler

Van'dan İran'a Turistik Geziler Başlıyor

ÖZKAN BİLGİN - Türkiye ve İran arasında son dönemde gelişen ticari ilişkiler, turizme de yansıdı. Turizm acenteleri, Van'dan İran'a tur düzenlemek için hazırlık yapmaya başladı.

Dini bayram ve resmi tatil dönemlerinde Van'a akın ederek ekonomiye katkı sağlayan turistlerin kentte daha fazla kalmasını sağlamak amacıyla İran'a giden turizmciler, iki ülke arasında karşılıklı turların düzenlenmesi konusunda anlaştı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Pişkin, AA muhabirine, İranlı vatandaşların tatillerini Van'da geçirmelerini sağlamak amacıyla bir tanıtım gezisi düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 300 kilometre sınırı bulunan komşu ülkeyle son zamanlarda turizm ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda atılan adımların memnuniyet verici olduğunu kaydeden Pişkin, İranlıların da Türk turistleri ağırlamak istediğini belirtti.

"İran'daki tur operatörleri haklı olarak 'Hep İran'dan Türkiye'ye turist geliyor, sizden bize hiç gelmiyor' diye sitemde bulundu." diyen Pişkin, "Biz de bunun üzerine bir tur programı hazırladık. Van'a yakın olan İran'ın Tebriz, Urmiye, Hoy ve Mako kentlerindeki tarihi ve doğal güzelliklerle ilimizin güzellikleri arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Bunu Türkiye'deki bütün tur operatörlerine sunmayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Pişkin, hazırladıkları gezi programının Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin hemen hemen her yerinden Van'a direkt uçuş olanağının bu turlar üzerinde etkili olacağını düşünüyorum. Tura gitmek isteyen ziyaretçiler, 6 günlük bir tur kapsamında İran'ın güzelliklerini görme imkanı bulacak. Bu projeden beklentilerimiz çok yüksek. Bugüne kadar hep İran'dan bize misafir geldi, inşallah buradan İran'a çok sayıda ziyaretçi göndereceğiz."

İranlı acente sahibi Sajad Kerimi de yıllardır İran'dan Van'a turist gönderdiklerini anlatarak, artık tersine ziyaretlerin gerçekleşmesi gerektiğini aktardı.

İran'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle misafirlerini beklediklerini kaydeden Kerimi, "Bugüne kadar Vanlı turizmcilerle hiçbir sıkıntı yaşamadık. Özellikle nevruz döneminde Van'a çok ziyaretçi gönderdik. İstiyoruz ki hem Van'dan hem de Türkiye'den gelen misafirleri burada ağırlayalım. Onlara ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirelim, ikramda bulunalım. Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirelim, ikramda bulunalım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title