Haberler

Van'dan Getirdiği Karı Cizre'de Sattı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaz aylarının başlaması ile birlikte 50 dereceye kadar yükselen sıcaktan bunalan vatandaşlar, Van Çatak’tan kamyonla getirilen karları yiyerek serinliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaz aylarının başlaması ile birlikte 50 dereceye kadar yükselen sıcaktan bunalan vatandaşlar, Van Çatak'tan kamyonla getirilen karları yiyerek serinliyor.

Sıcak hava ve Ramazan ayı nedeni ile gündüz evlerde klimalı ortamlarda serinlemeye çalışan Cizreliler, Van'ın Çatak ilçesinden getirilip satılan karı alarak serinliyor. Sıcaklığın 50 dereceye yükseldiği Cizre'de Ramazan ayı nedeni ile esnaf ve vatandaşlar gündüzleri dışarı çıkmayı tercih etmiyor. Gündüz hayalet kente dönen ilçede vatandaşlar Van'ın Çatak ilçesinden kamyonla getirilen kara büyük bir rağbet gösterdi.

Cizre'de yaz aylarının çok sıcak geçtiğini bildiğimiz için bir kamyon dolu karı buraya getirip sattığını belirten Mehmet Tunceli, "Bu iş çok zahmetli bir iş. Yaklaşık 400 kilometre uzaklıktan karayolu ile getirdiğimiz karı burada satarak insanları serinletmeye çalışacağız. Göz kararı ile bir torba dolusu karı 3 liraya satıyoruz. Ancak hava sıcak olmasından dolayı insanlar buradaki kar satışından habersiz. Bir kamyon dolusu karı bugün bitirmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlar hava sıcaklığı arttıkça daha fazla alıyor. Cizre'nin sıcağı malum çok olduğu için insanlar iftardan sonra kar yiyerek serinliyor. Ben de bundan ekmek paramı çıkartıyorum" dedi.

Kar satın almaya gelen İbrahim Can ise Cizre'de havaların çok sıcak olduğunu, Ramazan ayının da üstüne gelmesi ile serinlemenin pek mümkün olmadığını söyledi. Can, sıcak havada serinlemek için kar satın aldıklarını dile getirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title