Haberler

Van'dan Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş Mağdurları İçin Kampanya

Güncelleme:

Van'da bulunan Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği, Suriye'deki çatışmalarda mağdur olan soydaşları Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere tüm mağdurlar için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.

Van'da bulunan Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği, Suriye'deki çatışmalarda mağdur olan soydaşları Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere tüm mağdurlar için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.

Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Ferhat Atacan, daha önce Kobani ve Rojava hedefli yardım kampanyaları başlattıklarını söyledi. Türkiye'ye sığınan savaş mağdurlarının sayısında büyük artış yaşandığını da belirten Atacan, şöyle dedi:

'BENDEN DEĞİL' ZİHNİYETİNDEN UZAK

"Ayrıca kış şartlarının her geçen gün ağırlaşması ile ülkemize sığınan sığınmacıların içinde bulunduğu yaşam koşulları da ağırlaşmaktadır. Bu konuda devletimiz üzerine düşen görevi yerine getirmektedir, ancak, sivil yapıların da her türlü ayrımcılıktan uzak çalışmalar gerçekleştirmeleri, savaş mağduru insanlara yönelik, 'Benden', 'Benden değil' zihniyetinden uzak hareket etmeleri şarttır. Halkımız, düşküne yardım konusunda hassastır ve bu konuda üzerine düşeni yerine getirmektedir. Ancak toplanan yardımların dağıtımı konusunda da özellikle sivil yapıların adil ve ayrımcılıktan uzak hareket etmeleri olmazsa olmazdır."

Suriye savaşında mağdur olan Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere tüm mağdurlar için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattıklarını belirten Atacan, Suriye'deki savaş mağdurları için Türkiye genelinde başlattıkları yardım kampanyasının uluslararası arenada da farkındalık oluşturması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Atacan, şöyle konuştu:

SURİYE YAZIP 4390'A GÖNDERİN

"Özellikle topluluğumuzun geldiği topraklarda bu kampanyamıza destekler olacaktır. Bizler, ulaşamayacağımız her noktadan insanlarımızın bu kampanyaya katılımlarını sağlamak için bölgemizde ilk kez SMS yöntemi ile yardımı da devreye soktuk. Turkcell operatörlerini kullanan hayırseverlerimiz 'SURİYE' yazıp 4390'a mesaj göndermeleri halinde 5 liralık bağışta bulunmuş olacaklardır. Ayrıca diğer SMS operatörleri ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Ayrıca kampanyamıza katılmak isteyen hayırseverler için Ziraat Bankası Van İpekyolu Şubesi'nde hesap açılmıştır.

HESAP NUMARALARI

Hesap ve IBAN numarası şöyledir: Hesap No: 096 54029588-5002- İBAN : TR280001000096540295885002."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kobani Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title