Haberler

Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Bitlis'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK mensuplarının, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da 46'sı sivil 50 kişinin yaralanmasına neden olan saldırısına tepki gösterdi.

Bitlis'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK mensuplarının, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da 46'sı sivil 50 kişinin yaralanmasına neden olan saldırısına tepki gösterdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, AA muhabirine, bayram günü böyle vahşice bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Düne kadar yakındaki ülkelerde özellikle bayramlarda düzenlenen bombalı saldırıların, bugün Türkiye'de meydana geldiğini belirten Durak, şöyle konuştu:

"Bu da terörün ne kadar kötü olduğunu bütün insanlarımıza göstermektedir. Özellikle sivil halka yönelik saldırılar, artık bu işin bittiğini göstermektedir. Çünkü artık halkımız huzur istiyor. Bu işin ölümle olmayacağına inancı tamdır. Bu saatten sonra huzurun temini için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bayram gününde yapılan saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Halkımızın da bu tür olaylara duyarlı olmasını ve bu eylemlere prim vermemesini istiyoruz."

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şubesi Başkanı Mustafa Cengiz ise bu tür saldırıların karşısında olduklarını vurguladı.

Van'da bayramın ilk gününde kardeşliğe yapılan bombalı saldırıyı lanetlediklerini bildiren Cengiz, şunları kaydetti:

"Bu şekilde hiçbir eylem amacına ulaşamayacak. Bu eylem kararları, genelde son çırpınışlarını gösteriyor. Müslüman'ın iki dini bayramı vardır. İslam'a göre bu aylarda kan dökülmez, kalp kırılmaz ve gönül incitilmez. Bayramda yapılan bu çirkin eylemler, insanlıktan ve İslam'dan uzak grup ve düşüncelerin eylemidir. Terörün dini ve dili yoktur. Bunlar bayramın manasını bilmeyen, idrak edemeyen düşüncelerin ürünüdür."

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Bitlis PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title