Haberler

Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Van'da terör örgütü PKK tarafından bayramın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösterdi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Cemal Şengel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısını üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, saldırıda yaralananlara acil şifa diledi.

"Bu hain terör örgütü, bayram bile dinlemeyip hainliğine devam ediyorsa bu onların bittiğinin kabulüdür. Bir insan can çekişirken bunu yapar." diyen Şengel, herkesin bir birine kalbini açtığı bayram günü böyle bir saldırı yapanlara söylenecek söz bulamadığını vurguladı.

PKK terör örgütünün bölgenin gelişmesini istemediğini dile getiren Şengel, "Halbuki bölge ne kadar ekonomik olarak gelişirse bölge halkı o kadar refaha erecek. Ama onlar bunu istemiyor. Bir insan sıkışırsa ancak böyle bir şey yapar. Bu onların son intihar saldırılarıdır." diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir, terör örgütünün bayram günü yaptığı bu hain saldırının, kirli yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Mübarek günde böylesi hain saldırıları gerçekleştiren hainlerin, halkın birlik beraberliği karşısında emellerine ulaşamayacağını ifade eden Bilir, "Biz nasıl ki 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğimizi pekiştirdikse bu hain terör örgütünün saldırılarına karşısında dik duracağız. Bayram günün yapılan kanlı ve hain saldırıyı nefretle kınıyoruz." dedi.

Iğdırlı vatandaşlardan Tamer Kaçkar da Van'daki saldırıyı şiddetle kınadığını ifade ederek, "Bu saldırı yüzünden hepimizin bayramı buruk geçiyor. Terör örgütü bu saldırı ile gerçek yüzünü açık şekilde gösterdi. Terör örgütü PKK'nın o hain ve kirli yapısı bizce bilinmekteydi, özellikle bu mübarek günde bunu sergilemesi de ayrıca dikkat çekilmesi gereken bir husus olarak ortaya çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

İşletmeci Tamer Aksu da "Terör alçak yüzünü gösterdi, bunların bayram günüde durmadığını gördük. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde saldırıların olması bizi derinden üzdü. Bu vesileyle bayram bizim için bayram tadında geçmedi. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum ve bu saldırıların bitmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Yaver Yargı da saldırıyı yapanları bir kez daha lanetlediğini ifade ederek, bu saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Gülhan Kavza ise "Allah bayram gününü kana bulayanlara bin türlü lanet etsin. Allah bu günde halkın güzüne yaş dökenlerin gözlerinde yaş eksik etmesin. Bunları, bu hainleri Yüce Allah'a havale ediyorum." ifadesini kullandı.

Erzincan

Erzincan'da Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesmek için arazide bulunan vatandaşlar da Van'daki sivillere yönelik terör saldırısını lanetledi.

Vatandaşlardan Şeref İşliyen, saldırıda sivillerin hedef alındığına dikkati çekerek, "Böyle mübarek, insanların bayram etmesi gereken bir günde ülkeyi acıya boğmak tabii ki esef verici, üzüntü verici bir olay, kınıyoruz. Allah yapanların cezasını versin. Allah bir daha bu imkanı, bu fırsatı onlara vermesin." değerlendirmesinde bulundu.

Nuri Yener de terör lanetinden bir an evvel kurtulmak istediklerini belirterek, "Gereken cezanın verilmesini, yani gerekirse idam cezasının gündeme gelip çıkarılmasını canı gönülden istiyoruz. Bu işe bir son verilmesini istiyoruz. Yaralılara geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Ağrı

AK Parti Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Alim Aktaş da "İslam aleminin hac ve kurban ibadetini yerine getirdiği bu mübarek günde Müslüman ve Kürt olmayan bir örgütün bu tür eylemler yapması kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Terör örgütü PKK'nın Kürtleri savunmadığını vurgulayan Aktaş, "Bunlar ne Müslümandır, ne Kürttür ve ne de Kürtleri savunuyor. Ne de Kürtçülük gibi bir politikası vardır. Biteceğini, taraftarının azaldığını anlıyor ve sivil halka saldırıyor." diye konuştu.

Saldırıda, 2'si polis 48 kişinin yaralandığı anımsatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Sözde Kürtleri temsil eden, savunan bu örgüt hunharca saldırıyı nasıl yapabiliyor, bu hangi vicdana sığabiliyor. Ermeni Asala örgütünün bile bu aziz mübarek günlerde eylemleri olmamıştır. Ama bu dinsiz, imansız örgütün bugün de bile eylemi devam etmektedir. Ama şunları iyi bilsinler ki ne halk ne siyasiler ve ne de yeni yetişen nesil hiçbir şekilde onları kabul etmemekte ve barındırmayacaktır. Bunu iyi bilsinler, bitecekler, hesabını verecekler. Bu halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Özellikle de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birleşen ve yüzyıl önceki Çanakkale ruhunu yaşayan bu millet asla ve asla bölünemeyecek, parçalanamayacak, bu tür çirkef saldırılara da fırsat vermeyecektir. Yaralılara geçmiş olsun diliyorum. Buruk bayram geçiren Vanlı hemşehrilerime de hayırlı bayramlar diliyorum. Tüm İslam aleminin bayramını da tebrik ediyorum."

Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ise etnik yapı veya dinsel görüntü içerisinde bulunan yapıların 15 Temmuz darbe girişimi akamete uğratıldıktan sonra düğünleri ve bayramları yasa boğma, tadını kaçırmaya yönelik eylemlerde bulunduklarını anımsattı.

Van'da bayram günü gerçekleşen saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Gümüşer, "Milyonların kardeşliklerini gür bir sesle ifade ettikleri, kurbanlıklarını paylaştıkları, kardeşliklerini büyüttükleri ve aşlarını paylaştıkları bugünde bu tür bir hunharca eylemi kınıyoruz." dedi.

Gümüşer, bu milletin 15 Temmuz da bu tür şiddet içerikli olaylara pirim vermeyeceğini gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu saldırı, bölgede var olan terör anlayışlarının son çırpınışları diye düşünüyorum.Çünkü bu kadar kutsal günlerde yüzde 99'u Müslüman olan bu halkı, bölge insanını bu tür vahşi eylemlerle yüz yüze bırakmak kimsenin hakkı değildir. Bayramımızın tadını kaçırmaya çalışanlar bu bayramı kursağımızda bırakamayacaktır. Onların bu noktada niyetleri kursaklarında kalacaktır. Bu ülke çok kadim bir ülke sahiptir. Bu tarz eylemlerle bu toplumu kışkırtmak, bu toplumu kendi arasında ayrıştırmaya yönelik planları devreye koyanların hiçbir zaman planları tutmayacaktır. Çünkü tarih buna müsaade etmiyor. Gerçekleşen saldırıda yarananlara acil şifalar diliyorum."

Ardahan

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci de Van'daki terör saldırısını kınayarak, "Saldırıyı lanetliyoruz. Birliğimize ve beraberliğimize yönelik yapılmış bir saldırıdır. Bunu şiddetle kınıyoruz. Terör ile kimse bir yere varılamayacağını anlamalı. Hala bunu anlamadılarsa bundan sonra ne denilir ki. Saldırının böyle bir günde olması, bayramda olması da terörün ne kadar acımasız olduğunu göstermiştir. Bu saldırı terörün kirli yüzünü göstermiştir. Hiçbir inanca karşı, onun kutsal gününde saldırılmaz. Putperestler bile böyle bir günde saldırmazlar." dedi.

Kars

Karslı vatandaşlardan Hasan Samancı da ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hiçbir unsura müsaade edilmeyeceğini belirterek, "Sabah saatlerine bayrama rağmen terör saldırısı oldu. Kurban Bayramı gibi dini bir günde dahi dinlemeyen terör örgütünü kınıyoruz. Ülkemize yapılan bu saldırılar parçalamak isteyen tüm unsurlar bunu bilmelidir ki bu saldırılar bizi yıkmaz, bölmez milli bilincimiz daha da güçleniyor." ifadesini kullandı.

Samancı, terörün kirli yüzünü bir daha gösterdiğini vurgulayarak, "Terör örgütleri bir kere daha gösteriyor ki terörün dini, dili ırkı yoktu, bayramda bile masum insanların gezdiği alanları patlatabilecek kadar kalleştir. Yaralılarımızı acil şifalar diliyorum. Buruk bir bayram geçiriyoruz, herkesin de bayramını kutluyorum. Terörün kirli emelleri hedefine ulaşmayacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Ağrı PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title