Haberler

Van'daki Taksiciler Kooperatifleşti

Van’daki ticari taksi esnafının bir araya gelerek kurduğu Van Taksiciler Kooperatifi törenle hizmete açıldı.

Van'daki ticari taksi esnafının bir araya gelerek kurduğu Van Taksiciler Kooperatifi törenle hizmete açıldı.

Hastane Caddesi Ortaklar İş Merkezi'nin 4'ncü katında bulunan kooperatifin açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Niyazi Budak ile taksici esnafı katıldı. Kooperatifin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, taksici esnafına vermiş oldukları kooperatifleşme sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Daha iyi, daha güzel görevler ve vazifelerin nasip olmasını dileyen Tuğrul, "İnşallah kazasız belasız bir şekilde tüm taksicilerimizin bu kooperatif çatısı altında iyi hizmetler sunacağına inanıyorum. Ben bu kooperatifin ilimize ve taksici esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri kırmayarak açılışımıza katılan tüm başkanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit de, 2016 yılında taksicilere yönelik güzel çalışmalarının olacağının müjdesini verdi. Ulaşım konusunda yaklaşık 1,5 yıl içerisinde bu tür çalışmalarda yer alan esnaf arkadaşların emeğinin takdire şayan olduğunu anlatan Yiğit, "İlimizde toplu taşımada yaşanan sorun ve sıkıntıları bir nebzede olsa çözmek için birlikte çalıştığımız bu dönemde T plakalı arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Bizlerde daha çok toplu taşımada özellikle minibüsler, halk otobüsleri ve diğer otobüslere yoğunlaştığımız için taksici esnafını arka plana atmışız gibi bir algı oluştu. Bu algıya katılmıyoruz. Bir planımız var ve bu planlama doğrultusunda gidiyoruz. 2016 yılında taksici esnafımız için Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ve esnaf odası arkadaşlarımız ile bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah 2016'da bunu da sonuçlandırır, kamuoyu ile paylaşırız. Ben kooperatifinizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kokel Çakır ise, açılışta kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Van Taksiciler Kooperatifi'nin açılış kurdelesinin Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kokel Çakır tarafından kesilmesi ile tören sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaklar Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title