Haberler

Van'daki Okullara Yönelik Terör Saldırısı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte okullara yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Bir okulu yakan ya da yakmayı düşünen insanlara 'insan' denilmez. Bana göre bu insanların toplum içinde yaşama hakkı yoktur.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte okullara yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Bir okulu yakan ya da yakmayı düşünen insanlara 'insan' denilmez. Bana göre bu insanların toplum içinde yaşama hakkı yoktur." dedi.

Taşyapan, Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu nisan ayı toplantısında, 2016 yılı için toplam 4 milyar 373 milyon lira yatırımla, bin 492 projenin planlandığını söyledi.

Kurumların yatırımları ve projelerin durumunun paylaşılmasının yanı sıra koordinasyon gerektiren sorunların da çözümü için bir araya geldiklerini belirten Vali Taşyapan, yaz döneminde belirsizliklerin ortadan kaldırılarak projelerin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Okullara yönelik terör saldırıları

Toplantıda, kentteki okullara yönelik terör saldırılarına da tepki gösteren İbrahim Taşyapan, şöyle konuştu:

"Kamu kaynaklarıyla yapılan yatırımların önemli bir kısmını oluşturan eğitim yuvalarına yönelik saldırıları, tüm insanlara yapılan saldırılar olarak nitelendiriyorum. Son günlerde 2 okulumuz ve bir spor salonumuz yakıldı. Bir eğitim yuvasının yakılmasına kalkışan kişiyi ben 'insan' olarak nitelendirmiyorum. Bir eğitim yuvasından o mahalledeki insanların çocukları yararlanıyor. Yapılanlar başta o mahalledeki insanlara saygısızlıktır. Ayrıca kamu malı olmasından dolayı tüm topluma saygısızlıktır. Orada herkesin hakkı var. Bir okulu yakan ya da yakmayı düşünen insanlara 'insan' denilmez. Bana göre bu insanların toplum içinde yaşama hakkı yoktur. Okullar yakıldığı zaman çocuklar eğitimlerinden geri kalıyor. Ben bir kez daha bunu yapanları kınıyorum."

Taşyapan'ın konuşmasının ardından kurumları projeleriyle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title