Haberler

Van'daki Anaokuluna Terör Saldırısı

Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde anaokuluna el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde anaokuluna el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bostaniçi Mahallesi Demokrasi Caddesi'ndeki Şafak Anaokulu'na dün gece saat 23.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendiğini anımsattı.

Saldırıda, okul önünde bulunan bayrak direğiyle okulun giriş kapısı kırılarak içeri girildiği ve tüm güvenlik kamera sisteminin çalındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saldırganlar tarafından okulun içine atılan piknik tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı nedeniyle de okulda büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir. Patlamanın etkisiyle çıkan yangın ise vatandaşların haber vermesi üzerine okula gelen itfaiye tarafından söndürülmüştür. Olayla ilgili tahkikat ve failleri belirleme çalışmaları devam etmektedir. Eğitim yuvalarına saldıran zihniyeti ve failleri telin ediyor, durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Van Valiliği Bostaniçi İpekyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title