Haberler

Van'da Yeni Yıl Kutlamaları Başladı

Van’da 2015 yılına saatler kala vatandaşlar, kutlamalara başladı.

Van'da 2015 yılına saatler kala vatandaşlar, kutlamalara başladı.

Yeni yılı kutlamak amacıyla kimi vatandaş otellerde eğlenmeyi tercih ederken, kimi vatandaş ise kafede kutladı. Yeni yılı Kitapçı Kız Kafe'de kutlayan vatandaşlar, yerel sanatçıların okuduğu Kürtçe ve Türkçe şarkılarla duygulu anlar yaşarken bir yandan da oynanan kısa skeçlerle hoşça vakit geçirdiler. Amaçlarının herkesin yeni yılı kutlamalarına olanak sağlamak olduğunu belirten Kitapçı Kız Kafe işletme sahibi Rehşan Aksu, "Gecede tiyatro ve bol müzik şöleni var. Böyle bir geceyi hazırlamamızdaki amaç, parası olan var olmayan var. Herkes lüks yerlere, otellere gidip eğlenemiyor. O yüzden parası olan da olmayan da gelsin eğlensin" dedi.

Gecede Kürtçe ve Türkçe skeçlerle sahne alan 'Lakırdı' oyunun yönetmeni Haci Lakırdı ise yeni yılın tüm dünyaya huzur ve barış getirmesi dileklerinde bulunarak,"Ortadoğu'da insanların gerçekten huzurlu yaşayabileceği bir dünya olsun. İnsanlık temelinde birbirimize bakışlarımız olsun. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yaşama umudu ile herkesin yeni yılını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Maddi imkanlar nedeniyle yeni yılı kafede geçiren Hatice Uçar adlı üniversite öğrencisi de, "Biz öğrenci olduğumuz için fiyatlar bize uygun. Ayrıca aile ortamı var ve otantik bir yer. Bu nedenle burayı seçtik" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title