Haberler

Van'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Seçme Sınavı Yapıldı

Güncelleme:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent bünyesinde yürütülen, uygulamalı girişimcilik eğitimi seçme sınavı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent bünyesinde yürütülen, uygulamalı girişimcilik eğitimi seçme sınavı yapıldı.

Üniversitedeki sürekli eğitim merkezinde yapılan sınava, 900 kişi girdi.

Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, yaptığı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de desteklediği sınavda başarılı olacak 400 kişiyle beraber toplam bin kursiyere sertifika vereceklerini söyledi.

Girişimcilik eğitimi vermekten mutlu olduklarını belirten Görentaş, bölgenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için yeni girişimcilerin ortaya çıkmasında, öncü kurum olma hedefinde olduklarını kaydetti.

Görentaş, Teknokent olarak yenilikçi ve girişimcilere destek olmaya devam edeceklerini aktardı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan ise kurum olarak iş piyasasına yeni girişimciler kazandırmak ve bu yolla istihdamı artırmak istediklerini söyledi.

Girişimcilik eğitimi ihtiyacını karşılamak için vatandaşlardan gelen talebi dikkate aldıklarını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Girişimcilik eğitiminin ilk 400 kişilik kısmının seçmelerini bugün gerçekleştirdik. 2016 yılının sonuna kadar devam edecek eğitimler, Teknokent tarafından verilecek. Vatandaşlarımızın mesleki kapasitelerini artırmaya yönelik birçok alanda da eğitimler vermekteyiz. Eğitimin başarılı geçmesini diliyorum."

Eğitimlerden sorumlu koordinatör Yrd. Doç. Dr Abdullah Oğrak da sınavın beklenenden daha çok ilgi gördüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"2016 sonuna kadar sürecek eğitimler, Van merkez ve ilçelerinde sürdürülecek. Van merkezde verilecek eğitimler, YUSEM tarafından verilecek. Eğitimler, 70 saat olacak ve üniversitemizde görevli beş akademik personel tarafından verilecek. Eğitim sonunda işini kurmak isteyen kursiyerler, KOSGEB'in destek programına başvurup faydalanabilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Necat Görentaş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title