Haberler

Van'da 'Ulaşım' Toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımı ile ilgili önümüzdeki süreçte yapılacak planlamalar ve Ulaşım Master Planı için eğitim çalışmalarına başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımı ile ilgili önümüzdeki süreçte yapılacak planlamalar ve Ulaşım Master Planı için eğitim çalışmalarına başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımı konusunda yaşanan sıkıntıları ve sorunları çözüme kavuşturmak için her gün yeni bir çalışma yaparak en iyi seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bunun için Van Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında daha iyi bir model oluşturabilmesi için İTÜ'den Şehir ve Planlama Uzmanı Prof. Dr. H. Murat Çelik'i Van'a davet ederek ulaşım ana planı startını verdi. Kentte gelen Prof. Dr. H. Murat Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na ait UKOME Toplantı Salonu'nda ulaşım ana planı hakkında bir sunum yaparak, katılımcıları bilgilendirdi. Yapılan sunum toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı İrfan Sönmez, Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ile YYÜ, Van TSO, VAN TB, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Karayolları'ndan yetkililer katıldı. Yapılan sunum toplantısı öncesinde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, Van Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım konusunda büyük adımlar attıklarını ve kentte yaşanan ulaşım konusunda çözümler üretmek için büyük uğraşlar içerisinde olduklarını söyledi.

İTÜ Şehir ve Planlama Uzmanı Prof. Dr. H. Murat Çelik de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapmış oldukları çalışmalardan örnekler vererek, ulaşım planının ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anlatamaya çalışacakları söyledi. Ulaşımın dünyanın her yerinde çok pahalı bir yatırım olduğunu söyleyen Çelik, katlı bir kavşak ya da bir metro ya da bir metro hattının maliyetinin ya da belediye otobüslerinin fiyatlarının göz önünde bulundurulduğu zaman ulaşımın milyonlarca dolar değerinde olduğunu ifade etti. Ulaşım yatırımının çok pahalı ve önemli olduğunu ifade eden Çelik, "Ulaşım planını önceden yapmak, bize hata yapmaktan kurtarır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sunumunu anlatan Prof. Dr. H. Murat Çelik, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Sönmez Murat Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title