Haberler

Van'da Trsm Açılışı

Van İpekyolu Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin (TRSM) yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti.

Van İpekyolu Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin (TRSM) yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti.

Van'da 2011 yılında eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından ilk defa hizmete açılan TRSM'nin ilde meydana gelen depremin ardından Travma Destek Birimi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı'nca Ruh Sağlığı Eylem Planı çerçevesinde İpekyolu Devlet Hastanesi bünyesinde TRSM'nin yeni hizmet binasının açıldığını belirten İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Eman, merkezde bipolar bozukluk, şizofreni, psikoz ve şizoafektif bozukluk tanı gruplarına hizmet verileceğini söyledi. Van'da 135 kadın, 231 erkek olmak üzere toplam 366 kayıtlı hastanın bulunduğunu ifade eden Eman, "Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, 'Toplum Temelli Ruh Sağlığı Modeli' çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre edilerek yaşadıkları ortamda sunulabilmesi için merkezimizin yeni hizmet binasını açtık" dedi.

Merkezin açılmasından itibaren yapılan çalışmalara değinen Eman, "Merkezimiz açıldığı günden itibaren 580 ev ziyareti ve 15 resmi kurum ziyaretinde bulunduk. Bunun yanında 100 hasta ailesine psiko eğitim verilerek, hastalık bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Aylık düzenli olarak 86 hastaya bireysel görüşme, iş uğraşı terapileri, hemşirelik faaliyetleri, psiko eğitimler, günaydın toplantıları ve ev ziyaretleri yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hastalar için birçok kursun düzenlendiğine dikkat çeken Eman, "Merkezimizde tiyatro kursu, takı tasarım kursu, el sanatları kursu, piknik organizasyonları, sinema, ebru kursu, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Basriye Ulaş adlı hasta ise, merkezin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, burada güzel vakit geçirdiklerini ve çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Açılışa Vali Yardımcısı Sabri Uzun, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Vural Polat, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, Hastane Müdürü M. Zahir Karataş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, İpekyolu Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Ali Eman, İpekyolu Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Bakım Müdürü Gülşen Dalaz, hastane yöneticileri, çok sayıda hasta ve hasta yakını katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı İpekyolu Akdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title