Haberler

Van'da Tedavi Edilen Kartallar Doğaya Salındı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen 2 kaya kartalı, doğaya salındı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen 2 kaya kartalı, doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşlarca Hakkari ve Siirt'ten YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedavileri yapılan kaya kartalları doğal ortamlarına bırakıldı.

Çatak ilçesindeki kayalık alana bırakılan kartallar, bir süre yamaçta bekledikten sonra uçarak gözden kayboldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan yaralı yaban hayvanı buldukları takdirde durumu ekiplere bildirmelerini istedi.

Tedavileri yapılan kaya kartallarının doğal yaşam alanlarına bırakıldığını belirten Şentürk, "Doğaya salmadan önce de kartallara çipler yerleştirdik. Bu çipler ile kartalların nerede olduğu, nerelere gittiğini, beslenme durumlarını takip ederek sisteme kaydediyoruz." dedi.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan da kaya kartallarının tedavilerinin iki ay sürdüğünü anlattı.

Hayvanların tedavileri için koordineli çalışma yürüttüklerini aktaran Aslan, "Yaban hayatı bozulursa bütün dengeler de bozulacaktır. Avcıların, av sezonunu öğrenmeleri ve avcılık kurallarını bilmeleri gerekir. Geçen yıllara nazaran bu yıl ateşli silahlarla yaralanan yaban hayvanlarında azalmalar var. Bu durum bizleri sevindiriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title