Haberler

Van'da "Sahil Bandı Projesi"

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, "Sahil Bandı Projesi" kapsamında Van Gölü kıyı şeridinde çalışmalara başladı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, "Sahil Bandı Projesi" kapsamında Van Gölü kıyı şeridinde çalışmalara başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, projenin alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Projeyi en az maliyetle yapmaya çalıştıklarını anlatan Çiçekli, şunları kaydetti.

"Eğer biz bu iş için ihaleye çıkmış olsaydık kamu kaynaklarımız bir kenarda bekleyecekti. Büyükşehrin araçları bizim araçlarımız personelimiz bir kenarda duruyordu. Biz bunları kullanarak maliyetimizi yüzde seksen civarında azalttık. Eğer biz bunu ihale etmiş olsaydık hem bu iş çok uzayacaktı, hem de kamunun kaynakları ciddi bir şekilde müteahhide aktarılacaktı. O yüzden umut ediyorum ki 15 gün içinde bu altyapımız bitecektir. Daha sonra da işin ihale boyutuna geçilecek."

"Sosyal devlet olma gereğini yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" diyen Çiçekli, şöyle devam etti:

"Şamran kanalımızın ıslah ve peyzaj çalışmaları, taziye evlerimiz, zincir marketlerimizin oluşması projelendirmesi devam ediyor. Bugün sağolsun Ankara Büyükşehir Belediyesinden Park ve Bahçeler ve Kontrol daire başkanlarımız geldiler. Ben Sayın Melih Gökçek beye, değerli başkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Bize tabiri caizse babanın oğluna yapmayacağı şeyleri sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatı ile yerine getiriyor.Sadece Edremit'e 11 kilometre sıcak asfalt yapacak. Bu basit bir şey değil. Yani Edremit'i diğer parklar diğer sosyal yardımlarla beraber toplam yardımı yaklaşık 10 milyonu buluyor. Edremit'in 1 yıllık bütçesi yaklaşık 25 milyon lira. Şimdi sabit giderleri personel giderleri ve rutin harcamaları çıktığımızda bizim Edremit'in yaklaşık 1 yılda kullanabileceği bu projelere ayırabileceği kaynak 3 milyon lira civarında. Bu gayretten bu sahip çıkmadan özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya yönelik gösterdiği bu iltifattan herkesin haberdar olmasını istiyorum."

Çiçekli, vatandaşlardan Edremit'teki sıkıntılar hususunda şikayetlerin alındığını anlattı.

Yeşilin korunması konusunda Edremit halkından talep olduğunu ifade eden Çiçekli, "Kıştan, kardan, anlımızın akıyla çıktık. Bu saatten sonra çamurla mücadele edeceğiz. Ne yazık ki belediyecilik hizmetleri çok kötü bir halde olduğu için alt yapı hizmetleri bitmediğinden dolayı gece gündüz fen işleri ekiplerimiz kumlama ve malzeme çekme faaliyetleri ile uğraşıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Edremit Belediyesi Van Gölü Çiçekli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title