Haberler

Van'da Rehber Öğretmenlere Seminer

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi işbirliği ile rehber öğretmenlere yönelik ‘Travma Eğitimi ve Müdahale Teknikleri’ konulu seminer düzenlendi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi işbirliği ile rehber öğretmenlere yönelik 'Travma Eğitimi ve Müdahale Teknikleri' konulu seminer düzenlendi.

İpekyolu ilçesindeki Sehaladdini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleşen seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Nalan LindaFraim, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer ve rehber öğretmenler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer, iki gün sürecek seminere 366 rehber öğretmenin katılacağını belirerek, sertifikanın verileceği eğitimin rehber öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl ise, bu seminerin bölge açısından önemli bir konu olduğunu belirterek, bölgenin yakın zamanda birçok olay ve olumsuz gelişme yaşadığını belirterek, bunun da toplum üzerinde kötü bir etki bıraktığına işaret etti. Altan Göl, "Bilindiği gibi özellikle de ilimiz 2011 yılında bir deprem yaşadı. Bu depremin bıraktığı izler, oluşturduğu travma geçmeden, ülkemizde terör olayları, yakın komşu ülkelerde ise birçok hadiseler, olaylar, savaş durumları yaşandı. Bütün bunlar beraberinde birtakım sorunları ortaya çıkardı. Yaşanan göçler, ölümler beraberinde bir travmaya yol açtı. Dolayısıyla Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinin ilimizde rehber öğretmenlere yönelik travma eğitimi, müdahale teknikleri, ölüm ve yas konularını içeren bu semineri büyük önem taşıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Nalan LindaFraim, rehber öğretmenlere eğitim verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Özge Burak Değer Kıbrıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title