Haberler

Van'da Polisin Öğrencilere Müdahalesi Basın Açıklamasıyla Kınandı

Güncelleme:

Van'da okuldan güvenlik kamerası görüntülerini almaya giden polis ile öğrenciler arasında yaşanan gerginlikte 3 öğrencinin yaralanması basın açıklamasıyla protesto edildi.

Van'da okuldan güvenlik kamerası görüntülerini almaya giden polis ile öğrenciler arasında yaşanan gerginlikte 3 öğrencinin yaralanması okul önünde Van Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Dün öğle saatlerinde İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'ndeki Vangölü Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde güvenlik kamerası görüntülerini almak için okula giden polis ve öğrenciler arasında gerginlik oldu. Gerginlikte öğrenciler polise taş ile saldırırken, polis de öğrencilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında 3 öğrenci yaralanırken, birçok öğrenci de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Olayı protesto etmek amacıyla Van Demokrasi Platformu okul önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim-Sen üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Açıklamayı okuyan Van Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Gülcan Kaçmaz Sayyiğit yapılan müdahalenin hukuksuz olduğunu söyledi. Sayyiğit, "Bu şekilde keyfi ve hukuksuz uygulamalarla çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmesini reddediyoruz. Bu saldırının failleri hakkında gerekli bütün hukuki mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpekyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title