Haberler

Van'da Pet-bt Sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nükleer Tıp Ünitesi’nin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle PET-BT Sempozyumu düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nükleer Tıp Ünitesi'nin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle PET-BT Sempozyumu düzenlendi.

Elit World Hotel'de düzenlenen sempozyuma, ABD'de Ağustos 1976 tarihinde F-18 FDG kullanarak ilk insan PET görüntülemesi yapan Prof. Dr. Abass Alavi'nin yanı sıra İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Teyfik Çermih ve Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fani Bozkurt da katıldı. PET-BT sistemi hakkında gün boyu devam edecek olan sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Teyfik Çermih, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde bir yıl önce kurulmuş olan PET-BT sisteminin özellikle kanser başta olmak üzere tüm hastalıklarda ne amaçla kullanılacağını hekimlerle paylaşmak ve onlara güncel bilgiler aktarmak amacıyla böyle bir sempozyum düzenlendiğini söyledi. Çermih, "Ben meme kanserini anlattım, arkadaşlarımız gün boyu kanser hastalıklarıyla ilgili bilgiler paylaşacaklar. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tek olan bu cihazımız özellikle kanser hastalarının tedavisinde kullanılıyor. Kanser hastalığı Van gibi bir yerde maalesef az diyemeyiz. Bu cihazların bütün hastanelerde olması gerekir" dedi.

Doç. Dr. Fani Bozkurt ise, sempozyuma davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Nükleer tıpın geldiği son noktada PET-BT cihazları gerçektende hem klinik anlamda hem de araştırma ve bilimsel anlamda çok katkıları var. Özellikle onkoloji hasta yönetiminde çok önemli. Bugünde bu sempozyumda meme kanserinde ve daha birçok kanser türü hastalıklarında, ayrıca onkoloji dışı enfeksiyon hastalıklarında PET-BT kullanım alanlarını birlikte tartışacağız. Van'da hakikaten ileri derecede teknoloji donanımlı bir hastane olması beni mutlu etti" diye konuştu.

Sempozyumun gün boyu devam edeceği belirtildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title