Haberler

Van'da Organ Nakli Merkezi Kuruldu

Güncelleme:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi kuruldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi kuruldu. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bölgedeki ilk merkezin organ nakli bekleyenlere umut olacağını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi ve Türkiye'nin diğer organ nakli merkezlerinde eğitim gören Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Özgür Kemik, Organ Nakli Merkez Sorumlu Müdürü Doç. Dr. Aziz Sümer, 8 hemşire ve 7 personel, merkezdeki mesailerine başladı. Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan 13 odalı merkezde, önümüzdeki ay içerisinde de organ nakillerinin yapılacağı belirtildi. YYÜ Üniversitesi'nin bölgede yaklaşık 3 milyon insana hizmet ettiğini ve organ bağışı konusunda her kesin duyarlı olması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Battal, "Üniversitemiz her gün biraz daha büyüme devam ediyor. Bugün de bölgemizde büyük ihtiyaç duyulan organ nakli merkezini hizmete açtık. Hocalarımız Türkiye'nin en iyi merkezlerinde eğitimlerini aldı. Sağlık Bakanlığı da yaptığı incelemelerin ardından merkezimize onay verdi. İnşallah önümüzdeki ay ilk ameliyatlara da başlayacağız. Merkezimiz öncelikle böbrek nakli bekleyen hastalarımıza ümit olacaktır" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Peyami Battal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title