Haberler

Van'da Ölen Afgan Çocukta Darp İzi Çıkmadı

Van Geri Gönderme Merkezinde geçen yıl polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu çocuğun ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, "kişide harici travma bulgusunun mevcut olmadığı" ifadesine yer verildi Adli tıp: "Tıbbi kayıtlarda, ilk gelişte 3000.

CEMAL AŞAN - İstanbul Adli Tıp Kurumu, Van Geri Gönderme Merkezinde geçen yıl polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu çocuğun ölümüne ilişkin raporu hazırladı.

Iğdır'da yakalanan ve işlemleri için 27 Mayıs 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezine getirilen Afganistan uyruklu 17 yaşındaki Lütfullah Tacik'in, polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve ileri raporlama ihtiyacının karşılanması amacıyla Tacik'ten alınan örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildi.

Adli tıp kurumunun yaptığı inceleme sonrası hazırlanan rapor da kısa süre önce Van Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Üzün ve 8 üyenin imzasıyla hazırlanan raporda, otopsi ve tıbbi kayıtlara göre lösemi hastası olan Tacik'in, hastalığa bağlı trombosit seviyesinin düşük olduğu, bu durumun da beyin kanamasına neden olabileceği belirtildi.

Raporda ayrıca, Tacik'te harici travma bulgusunun mevcut olmadığı bildirilerek, "Tıbbi kayıtlarda ilk gelişte 3000 düzeyinde saptanan trombosit düşüklüğünün spontane kanamalara yol açabileceği tıbben bilinmekte olduğu, kişide bu düzey trombosit seviyesinin tek başına beyin kanaması yapabileceği, iddia edildiği üzere yüze tokat vurmanın kabulü halinde de bu durumun kişide beyin kanaması gelişmesine etkisinin olabileceği oy birliğiyle mütalaa olunur" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporun ardından şüpheli polislerin ifadesine başvuracak olan Van Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra şüpheli polisler hakkında iddianame hazırlayacağı gibi takipsizlik kararı da verebilecek.

-Olayın geçmişi

Iğdır'da, yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 34 kişiyle yakalanan ve 27 Mayıs 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine getirilen Tacik, beraberindeki 7 kişi ile kemik yaşı tespiti ve bulaşıcı hastalık taraması için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü sırada rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış, 31 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti.

Tacik'in ölüm nedenini araştırmak üzere Van Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, valilik tarafından da idari soruşturma başlatılmış, Van Valiliğinden yapılan açıklamada, olayın araştırılması için İçişleri Bakanlığından müfettiş talep edildiği bildirilmişti. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Adli Tıp Kurumu Afganistan İstanbul Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title