Haberler

Van'da 'Öğretmen Kampüsü' Törenle Açıldı

Güncelleme:

"Van için Türkiye Kumbarası" projesi kapsamında Van'ın Kalecik mevkiinde inşa edilen Öğretmen Kampüsü törenle açıldı.

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte başlattığı "Van için Türkiye Kumbarası" projesi kapsamında Van'ın Kalecik mevkiinde inşa edilen Öğretmen Kampüsü törenle açıldı.

Kampüsteki lojmanlarda yaşayan öğretmenlerin ev sahipliği yaptığı açılış törenine şehitler ve depremde hayatını kaybeden öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Törene Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Van Valisi Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, depremden sonra devlet, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların şehrin yeniden yapılanmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

'VAN'IN AYAĞININ ÜSTÜNE BASANA KADAR DESTEĞE İHTİYACI VAR'

Turkcell ve TEV'in iş birliği ve Van'a katkılarının önemine dikkat çeken Vali Doğan,"Kaybedilen her değer bizim için unutulmayacaktır. Projede ciddi bir işbirliği ile karşı karşıyayız. Van, ekonomik anlamda ayaklarının üstüne basana kadar, beşeri sermayesini güçlü kılana kadar bu işbirliğinin güçlü bir şekilde devam etmesi azım. Bizim Turkcell ve TEV gibi işbirliklerine ihtiyacımız var. Ayrıca bizim yapıdan daha çok yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Para sorununu devletimiz hallediyor. Toplumda ortaya çıkan sorunların giderilmesi için gerekli olan yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak amacıyla desteğe ihtiyacımız var" dedi.

'TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU'

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Ekim ve Kasım 2011'de meydana gelen iki depremin ardından Van'da hayatı normale döndürmek için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Van İçin Türkiye Kumbarası proje döneminde Turkcell'in, bir öğrenci yurdu yaptırıp, Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM)147'yi kurarak istihdam sağladıklarını ifade etti. Öztürkler,"Turkcell, depremzedelerin yaralarını sarmak için Van'da bir seferberlik başlattı. Bu seferberliğin ardından Turkcell'in 5 milyon lira bağışladığı, TEV işbirliği ve MEB himayesinde hayata geçirilen, tüm Türkiye'nin de el ele verip sahiplendiği 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesinde bugün mutlu bir son daha yaşandı. Van'da yaşanan depremlerin ardından iki yıl geçti, geriye dönüp 'Neler yaptık?' diye baktığımızda göğsümüzü kabartan işlere imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van'da TEV ile birlikte başlattığımız eğitim seferberliğindeki amacımız bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu inşa etmek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik. Bunun yanı sıra Erciş'e kurduğumuz MEBİM 147 ile 100 gencimize istihdam olanağı sunduk. Van'a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz" dedi.

'KUMBARA EĞİTİM İÇİN DOLDU'

Daha sonra kürsüye çıkan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini ve başlatılan proje kapsamında kumbaraların eğitim için dolduğunu söyledi. Genel Müdür Günay, "Turkcell ile birlikte Van İçin Türkiye Kumbarası projesini hayata geçirdik. Oluşturduğumuz bu kumbara tüm Türkiye'nin destekleriyle eğitim için doldu. Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. Bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik. Bugüne kadar Van'da yaklaşık 3 bin 750 gencimize burs sağladık. Türkiye'nin en köklü vakıflarından biri olarak, en büyük amacımız aydınlık geleceklere umut ve ışık olmak. TEV olarak Van'da umut olmaya devam edeceğiz"dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına Van Valisi Aydın Nezih Doğan Turkcell ve TEV yetkililerine plaket verdi. Program kampüs alanının gezilmesiyle son buldu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kalecik Türkiye Politika Güncel Haberler

title