Haberler

Van'da Kurban Bayramı

Bayram namazının kılınmasıyla kurbanlıklarını kesebilecekleri alanlara götüren vatandaşlar, bir taraftan kurbanlarını keserken, bir taraftan da Irak, Filistin ve Suriye'deki Müslümanlar için dua etti.

Van'da bayram namazının kılınmasıyla kurbanlıklarını kesebilecekleri alanlara götüren vatandaşlar, bir taraftan kurbanlarını keserken, bir taraftan da Irak, Filistin ve Suriye'deki Müslümanlar için dua etti.

Irak ve Suriye'de akan kan ve İslam coğrafyasında devam eden sıkıntılı dönem, Van'da vatandaşların bu yıl Kurban Bayramı'nı buruk geçirmesine neden oldu.

Sabah saatlerinde camilere akın ederek bayram namazında Müslümanlar için dua eden vatandaşlar, namazdan sonra da kurbanlıklarını alarak kesim yapacakları alanlara götürdü.

Kentin ara sokaklarında yerde yatan büyükbaş kurbanlığı kepçe yardımıyla kaldırarak kesmeye çalışan, boş arazilerde kurbanlıklarını kesen ve kurbanlık almayı son güne bırakan vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramın birinci günü renkli görüntüler oluşturdu.

Komşularıyla boş arazide kurbanını kesen Miraç Orhan, bu yıl kurban bayramının buruk geçtiğini, kalplerinin Irak ve Suriye'deki insanların yanında olduğunu belirterek, ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların, kısa sürede normal yaşantılarına dönmelerini temenni etti.

Vatandaşlardan Yıldırım Orhan ise "İslam çoğrafyasındaki olaylar, yaşanan acılar, maalesef bu bayramı buruk yaşamamıza neden oluyor. Rabbimden bütün İslam alemine birlik ve beraberlik nasip etmesini diliyorum. Daha huzurlu, güvenli ve refah içerisinde bayramlar geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

Kestikleri kurbanın etlerini Van'a sığınan Suriyeliler ile maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıtacaklarını anlatan Metin Demir de bayramın, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünya barışına vesile olmasını diledi.

-Kurbanlık pazarlığı sürüyor

Bayram öncesi fiyatların yüksek olması ve bakacak yerlerinin olmaması nedeniyle kurbanlık almayı son güne bırakan vatandaşlar da besicilerle sıkı bir pazarlığa girdi.

Kucağında çocuğuyla Akköprü deresinde küçükbaş hayvan satan besicilerin yanına gelen Evren Aydemir, "Yerimiz olmadığı için kurban almayı bugüne bıraktık. Pazarlıkta ilk başta anlaşamadık ama sonunda aldık. Dilerim bu bayram, Irak ve Suriye'de akan kanın durmasına vesile olur. Barış, huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum. Akan tek kanın kurban kanı olmasını diliyoruz" dedi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Suriye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title