Haberler

Van'da Kuduz Şüphesi

Güncelleme:

Van'ın Tuşba İlçesinde dün telef olan 2 ineğin kafası kesilerek kuduz vakası şüphesiyle Elazığ Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderildi.

Van'ın Tuşba İlçesi'ne bağlı Şemsibey Mahallesinde dün telef olan 2 ineğin kafası kesilerek kuduz vakası şüphesiyle Elazığ Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderildi. İnekler belediye ekipleri tarafından kireçli çukura gömüldü.

İlçeye bağlı Şemsibey Mahallesi'nde Mehmet Koç'a ait 2 inekte kuduz belirtileri görüldü. Koç inekleri YYÜ Veteriner Fakültesi'ne götürerek kontrol ettirdi. Burada üniversitenin kuduz şüphesi olduğunu bildirmesi üzerine Koç, bu hayvanlarını ayrı bir ahıra kapattı. Mehmet Koç, ahıra kapattığı hayvanların hareket değişikliği ve saldırganlaşması üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Mahalleye giden İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler ile Tuşba İlçe Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipleri, konuyla ilgili çalışma yaptı. Ekipler daha sonra ineklerin kesilen kafalarını incelenmesi için Elazığ'daki Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderildi. Burada yapılan laboratuvar incelemesi ardından ineklerin kuduz olup olmadığının belirleneceği açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tuşba İlçe Müdürü M. Salih Şirazi, ineklerde kuduz görüldüğü takdirde bölgenin karantina altına alınacağını ifade etti. Kafaları kesilerek Elazığ'a gönderilmek üzere tahlil poşetlerine bırakıldıktan sonra Tuşba Belediyesi tarafından kepçelerle kamyona alınan inekler kırsal bir alanda açılarak kireçlenen bir çukura gömüldü. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title