Haberler

Van'da Kobani Gerginliği (2)

Van'da 2'Sİ KIZILAY'A AİT 5 ARAÇ YAKILDI Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddelerinde de devam etti.

Van'da 2'Sİ KIZILAY'A AİT 5 ARAÇ YAKILDI

Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddelerinde de devam etti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte polis gaz bombası ve basınçlı su ile göstericileri dağıtmaya çalışıyor. Olayların en yoğun olduğu bölge Fevzi Çakmak ve Maraş Caddeleri oldu. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Merkezi'nin önünde bulunan 2 kan toplama aracı ve 1 otomobil, Maraş Caddesi'nde 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi. Alev alev yanan araçlar toplumsal müdahale aracı olan TOMA yardımıyla söndürülürken, araçlarda büyük hasar meydana geldi.

Bu arada kentin en işlek mekanlarındanolan Maraş Caddesi de göstericiler tarafından yakılan araç ve polislerin barikatlarıyla kapatıldı. Olayların arasında kalan 80 yaşındaki bir adamda atılan gaz bombasından etkilendi. Duymayan yaşlı adam gazetecilerin yardımıyla bir çay evine götürüldü.

Kent merkezindeki olaylar devam ederken, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Baro Başkanı Murat Timur, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, DBP Van İl Başkanı Musa İtah'ın da aralarında bulunduğu partililer Cumhuriyet Cddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkı önüne geldi. Burada açıklama yapan Milletvekili Üçer, "AK Parti IŞİD çetesine destek vermekten vazgeçmelidir. Hükümet yetkilileri önlem almalıdır. Halkımızın demokratik eylemine müdühalede bulunulmuştur. Polisler tamamen şehir merkezinden çekilene kadar eylem devam edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Çakmak Kızılay Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title