Haberler

Van'da Kitap Okuma Yarışması Sınavı

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi işbirliğinde gerçekleşen "Neden Okumalıyım? Nasıl Okumalıyım?" ve "YİBO'larda Okuma Keyfi" adlı projeler kapsamında ildeki tüm ortaokul ve liselere...

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi işbirliğinde gerçekleşen "Neden Okumalıyım? Nasıl Okumalıyım?" ve "YİBO'larda Okuma Keyfi" adlı projeler kapsamında ildeki tüm ortaokul ve liselere yönelik kitap okuma yarışması sınavı yapıldı.

Okuma oranının artırılması amacıyla gerçekleştirilen kitap okuma yarışması süreci hakkında bilgi veren proje koordinatörleri; okullarda projeden sorumlu olacak Türkçe/Edebiyat öğretmenlerini seçerken, öğrencilere okutulması istenen beş kitap ismini de Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Okullara dağıtılan kitaplar, koordinatör öğretmen tarafından öğrencilere okutturuldu. Okullarda kitapları okuyan öğrencilere yönelik ön eleme sınavı yapıldı. Ön eleme sınavı sonucu başarılı olan beş öğrencinin isimleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

Eğitimin en önemli unsurunun okuma olduğunu belirten Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "İnsanların duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmesinin yolu okumaktan geçer. Okuduklarını anlayan, anladıklarını yaşayan bireyler her zaman topluma yön veren kişilerdir. Okumayı seven insanların empati kapasitesi artar ve herkese karşı sevgi duyarlar. Bu nedenle öğrencilerimizde okuma sevgisinin artması amacıyla valiliğimiz işbirliğinde SODES kapsamında kitap okuma yarışması yaptık" dedi.

Yapılan kitap okuma yarışması sınavı sonunda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine, 28 Mayıs Salı günü Selahhaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği belirtildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title