Haberler

Van'da 'İplerle Dile Gelen Duygular Atölyesi' Açıldı

Van’da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ve Van Valiliği tarafından desteklenen “İplerle Dile Gelen Duygular” adlı dokuma atölyesi açıldı.

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ve Van Valiliği tarafından desteklenen "İplerle Dile Gelen Duygular" adlı dokuma atölyesi açıldı.

Bostaniçi Ticaret Lisesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kurulan dokuma atölyesinin kendileri için çok anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Bölgenin kültürel değerlerine katkı sunmak için bütün çabalarını sarf ettiklerini belirten Battal, "SODES kapsamında projelerin en önemlilerinden biri, bugün açtığımız dokuma atölyesidir. Artık kadınlarımız burada yeni bir meslek edinecek, bu meslekle yaşamlarına ilave ve katkı sağlamış olacaklar. Bundan dolayı çok memnunuz. Üniversite olarak hep şunu söylüyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin kültür varlıklarına, tarihi değerlerine, kültürel değerlerine katkı sunmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu desteklerimizden bir tanesi de budur" dedi.

Bu proje çerçevesinde insanlara deneyimlerini büyük oranda aktardıklarını ifade eden Battal, "Bizim amacımız bu projenin burada kalmamasıdır. Hanımlarımız, kadınlarımız bu proje çerçevesinde hem bir gelir elde edecek, hem de bunu daha sanatsal hale dönüştürecekler. Çünkü ustalık seviyesi arttıkça teşkil edecekleri sanatlarda artıyor. Bu kapsamda bizde elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Temmuz 2014 tarihine kadar sürecek olan dokuma atölyesindeki kursa 20 kursiyerin katıldığını dile getiren Battal, kursiyerlere metrekare başına 120 TL ödendiğini sözlerine ekledi.

Açılışa Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Karahan, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Can, YYÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Mehmet Kulaz, SODES Birim Başkanı Sinan İmamoğlu, öğretmen, öğrenciler ve kursiyerler katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bostaniçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title