Haberler

Van'da 'Hayatlar Solmasın' Projesinin Açılış Toplantısı

Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak başkanlığında, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek (SODES) kapsamında desteklenen ve Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayatlar Solmasın” adlı madde bağımlılığı ile mücadele etmeyi amaçlayan projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak başkanlığında, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek (SODES) kapsamında desteklenen ve Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayatlar Solmasın" adlı madde bağımlılığı ile mücadele etmeyi amaçlayan projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Tuşba Belediyesi bahçesinde bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü bürosunda Vali İbrahim Taşyapan, yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Özkan, AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ve paydaş kurumların katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda tarafından proje hakkında katılımcılara sunum yapılmasıyla başladı.

Ardından bir konuşma yapan Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, uyuşturucu madde kullanımının sadece kullananları etkileyen bir sorun olmadığını belirterek, "Kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden, sağlık zararlarının yanında, ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olan önemli bir halk sağlığı problemidir. Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucular, bağımlılarını aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak oldukça sorunlu bir hayata mahkum etmektedir. Bu sebeple uyuşturucular zincirleme olarak bağımlıya, bağımlının aile ve iş hayatına, ayrıca ülke ekonomisine telafi edilemez zararlar vermekte ve toplumların hem bugününü hem de geleceklerini tehdit etmektedir. Bu kapsamda, tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı son yıllarda Türkiye ve ilimiz için de önemli bir sorun haline gelmeye başlamıştır" dedi.

Madde ve uyuşturucu kullanımı ile etkin mücadele edebilmek amacıyla 2014 yılında 'Hayatlar Solmasın Projesi'ni hazırlayıp valiliğe sunduklarını dile getiren İmren, "1 Ekim 2015 tarihinde sözleşme imzalayarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Parlak Beyin katkıları ile kısa sürede ofisimizi açtık ve danışan kabulüne başladık. Bugünde tanıtım toplantımız için bir aradayız. Madde ve uyuşturucu kullanımı ile etkin mücadele edebilmek amacıyla Van merkez ile Erciş ilçesinde iki danışma merkezi kurarak yerinde zamanında çok alanlı ve süreklilik arz eden çalışmaları yapmak hedeflenmektedir. Projede madde bağımlılığı konusunda uzman personelin katılımıyla bir ekip (psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, hemşire vb.) oluşturulması ve ekibin saha çalışmasını yapmasını sağlamak amaçlanmaktadır" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zahir Soğanda AK Parti Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title