Haberler

Van'da "Güçbirliği" Toplantısı

Van'da, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan "Güçbirliği Platformu" dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Van'da, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan "Güçbirliği Platformu" dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Kent merkezindeki bir otelde "Van Kültür ve Turizm Komisyonu Durumu Analizi ve Öneriler" başlığıyla gerçekleştirilen toplantı, Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bizim Eller Van Türkleri" konulu sunumla başladı.

Toplantıda konuşan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, bugün yapılması planlanan turizm fuarının terör saldırıları nedeniyle ertelendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Bugün aslında Van'da turizm fuarımız açılacaktı. Sabah fuarı açıp ardından toplantımızı yapacaktık. Turizm Bakanımız da fuara katılacaktı. Her toplantımızda ayrı bir konuyu değerlendiriyoruz. Özel bir gündemimiz oluyor. Burada aldığımız kararlarda oluyor. Bunun takibini yönetim kurulumuz yapıyor. Bizler de bunları paylaşıyoruz. Van ile ilgili konuşmamız gereken diğer konular gündeme getiriliyor. Neticede bu toplantıda bir bilgilendirme yapmış oluyor. Yeni gelişmeler olduğu zaman bunları sizlerle paylaşıyoruz. Ayrıca şehrimizle ilgili her konuyu paylaşmış oluyoruz."

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise güç birliği platformu için 8 komisyon kurduklarını ve 85 kişinin görev aldığını belirterek, "Bu komisyonlar şu ana kadar 12 kez toplandı. Bu konuda sunumlar ve raporlar hazırlıyorlar. Benim başkanlığımda da biz yönetim olarak 8 defa bir araya geldik. Bu toplantı gündemini kültür, turizm ve tanıtım olarak belirledik. İlimizde bugün itibariyle bir fuar olacaktı. Hem fuar içinde bir etkinlik olarak, hem de fuar katılımcılarının da katılacağı ve orada fikir beyan edeceği bir toplantı yapacaktık. Sayın bakanımız da bu toplantıya katılacaktı. Maalesef ilimizde meydana gelen olaylardan dolayı bu fuar ertelendi." diye konuştu.

Son toplantıdan sonra Van'da iki büyük terör saldırısının yaşandığını ifade eden Taşyapan, şu ifadeleri kullandı:

"İlimizde son toplantımızdan bugüne kadar 2 büyük patlama yaşadık. Bir tanesi 17 Temmuz'da diğeri ise Kurban Bayramı'nın birinci günü meydana geldi. Burada çok sayıda iş yerimiz zarar gördü. Birincisinde 4 şehidimiz 71 yaralımız oldu. İkincisinde ise 53 kişi yaralandı. Tabi ki ilimizde ve ülkemizde terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor. Bunları iç politikaya plan ve projelerimize etkileri devam ediyor. Bunun dışında ülkemiz 15 Temmuz'da büyük bir kalkışma yaşadı. Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmeyen bir kalkışmaydı. Bunu da çok şükür milletimizin bir araya gelmesi ve olaya el koymasıyla bunu da püskürtmüş olduk."

Toplantı, konuşmaların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title