Haberler

Van'da 'Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi' Projesi

Van’da Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü tarafından görme engellilerin istihdam edilmesi için hazırlanın ‘Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi’ projesinin startı verildi.

Van'da Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü tarafından görme engellilerin istihdam edilmesi için hazırlanın 'Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi' projesinin startı verildi.

Van Valiliği koordinasyonunda Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı'nca SODES kapsamında finanse edilen 'Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi' projesi start aldı. 10 bilgisayarın bulunduğu merkezde 40 görme engelli vatandaş 3,5 ay kurslara tabi tutulduktan sonra çeşitli yerlerde istihdam edilecek. Dernek binasında düzenlenen açılış programına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şahabettin Kayhan, "Bilgisayar ve çağrı merkezimizin açılışı için bugün burada bulunmaktayız. Bu projemiz 10 aylık gibi bir süre devam edecek. 2 ay bunun hazırlık safhasıydı ve bunları bitirmiş olduk. Bugünde projenin startını veriyoruz. Gerçekten bu projede katkısı bulunan, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu proje öyle inanıyorum ki görme engellilerin istihdamına çok büyük katkı sunacaktır. 40 kişi bu projede eğitim görecektir. Çeşitli etkinliklerle birlikte bu projemiz birçok kişiye ulaşacaktır" dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, hükümetin gençlerin istihdamına yönelik bu gibi birçok projeye destek verdiğini belirtti. Bu yönde birçok projenin yapıldığını ifade eden Soğanda, "Bu konuda Van'da da bu çabalar gösterilmektedir. Bunu her daim desteklemekteyiz. Bu projenin gençlerimize, engellilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle 8 aylık süre sonunda bu 40 gencimiz istihdam edilecektir. Ben bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje merkezinin açılış kurdelesi Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şahabettin Kayhan tarafından kesildi.

Açılış sonrası katılımcılar kursiyerlerle birlikte merkezi inceleyerek, engellilerin bilgisayarlardaki çalışmalarını izlediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zahir Soğanda Van Valiliği Osman Uçar AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title