Haberler

Van'da 'Eğitim Yatırımları ve Akademik Başarı' Toplantısı

Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında kentteki eğitim yatırımları ve akademik başarı durumunu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda vali yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Özkan'ın yanı sıra ilçe kaymakamları, İl Mili Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantı, Vali Taşyapan'ın konuşmasıyla başladı. Taşyapan, 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin başlamasıyla hem değerlendirmelerde bulunmak hem de eğitim yatırımlarını görüşmek üzere toplandıklarını söyledi. Daha önce de milli eğitim konusunda çeşitli vesilelerle toplantılar yapıldığını kaydeden Vali Taşyapan, aradan geçen zamanda mülki amir ve milli eğitim personeli anlamında değişiklikler yaşandığını belirterek, "Geçen zamanda idarecilerimizde değişikler oldu. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) konusunda başarımız arttı, ancak yeterli değil. Öğretmen konusunda bakanlığımızdan hayli destek aldık. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşanan süreç dolayısıyla personel anlamında sıkıntılar oldu. Bu yılki eğitim öğretime bu konular etki etti denebilir" diye konuştu.

Akademik başarının artırılmasının, takiple ve konunun üzerinde önemle durmakla olacağına dikkat çeken Vali Taşyapan, "Mevcut şartlarda da başarıyı artırmak mümkün. Hem okul idarecileri hem öğretmenlerin motivasyonunu yüksek tutarak başarı arttırılabilir. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tekli eğitime geçme hedefi koydu. Bu hedef doğrultusunda ilimizde fiziki altyapıya ihtiyaç var. Yapılacak okulların arsa problemini çözmek ve okul yapımına uygun yerler için hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor. İlimizin eğitim yatırımları ve yenilenecek okullarla ilgili detaylı çalışmaya ihtiyacı var. Öte yandan sözleşmeli öğretmen atamaları bizim için önemli bir konuydu. Bu atamaların da gerçekleşmiş olması eğitim kadromuza katkı sağladı" diye konuştu.

Değerlendirme toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü ARGE Birimince hazırlanan; milli eğitim yatırımları, il merkezi ve ilçelerdeki eğitim kadrosu, öğrenci ve dersliklerin detaylı analizleriyle TEOG ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) verilerinin aktarıldığı sunumlarla devam etti.

Sunumlar sırasında zaman zaman söz alan ilçe kaymakamları da sorumluluk alanlarındaki okul yatırımları konusunda görüş bildirdi.

Toplantının kapanış konuşmasında, kaymakamlardan ve milli eğitim personelinden, okulları daha yakından takip etmelerini isteyen Vali Taşyapan; idareci, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutmak adına çalışmalar yürütülmesini, önceliğin eğitim öğretime verilmesini, yan unsurların ise ikinci planda değerlendirilmesini talep etti. Yatılı okullarda eğitim öğretim gören çocukların ailelerinden kendilerine emanet oluğunu hatırlatan Vali İbrahim Taşyapan, buralarda da gerekli denetimlerin aksaklığa meydan verilmeden sürdürülmesi talimatı verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title