Haberler

Van'da "Dillerin Çığlığı" Konseri

Van'da düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde 25 dilde şarkılar seslendirildi.

Van'da düzenlenen "Dillerin Çığlığı" konserinde 25 dilde şarkılar seslendirildi.

Van Merkez İmam Hatip Lisesi tiyatro salonunda Anka Kültür Sanat Derneğince düzenlenen konserde 25 kişilik koro, 25 dilde seslendirdikleri şarkılarda barış, sevgi ve kardeşliği anlattı.

Dernek Başkanı ve Koro Şefi Necdet Bayat, yaptığı açıklamada, şarkılarla dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ortadoğu'da kültürlerin binlerce yıl barış ve kardeşlik içinde yaşadığını anlatan Bayat, "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur. Koroda Arap, Ermeni, Kürt, Türk, Azeri, İranlı, Gürcü, Afgan arkadaşlarımız var." dedi.

Koro olarak daha çok dilde şarkı söylemeyi istediklerini ifade eden Bayat, şöyle konuştu:

"Amacımız burada çok dilliliği, çok kültürlülüğü, birlikteliği, kardeşliği temsil etmek ve anlatmaktır. Şarkılarla, türkülerle bütün dünyadaki insanların, toplumların ve farklılıkların birlikte ve kardeşçe yaşayabilmelerini savunan bir tavırla çıktık sahneye. İlk olarak 10 dilde şarkı söyledik, geçen sene bunu 20'ye çıkardık. Bu sene de 25 dilde hazırlanarak şarkı söylüyoruz. Biz şarkılarımızın tümünde baharı, güneşi, doğayı, birlikteliği, aşkı ve güzelliği anlatıyoruz. 5 ay çalışarak bunu tamamladık. Türkiye'nin her yerinde konser vermeyi çok isteriz."

Solist Gülcan Polat ise başarılı bir konser olduğunu, bundan dolayı mutluluklarını dile getirerek,"Bir çoğumuz bu dilleri bilmiyoruz ama şarkının verdiği duygu ritmi, hüznü veya sevinci çok güzel duygular yaşatıyor." diye konuştu.

Dinleyicilerden Bahar Çelik de konseri çok beğendiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Van Merkez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title